Dočekao svojih 5 minuta: NBA život Andrea Ingrama - Men`s Health

Dočekao svojih 5 minuta: NBA život Andrea Ingrama

Bivši košarkaš American Univerziteta iz Vašingtona Andre Ingram strpljivo je čekao svoju šansu da postane NBA igrač. Nakon neuspeha na draftu 2007. godine kada ga nije izabrao ni jedan tim iz najjače lige sveta, on je proveo 10 godina igrajući u razvojnoj G ligi. Nakon pune decenije čekanja konačno se dogodio dugo željeni poziv, i to ni više ni manje nego od slavnih Los Anđeles Lejkersa.

Statističari iz Opte, kompanije koja se bavi sportskim analizama i naprednim statistikama, otkrili su da je ovaj 32-o godišnji „ruki“ imao jedan od najproduktivnijih debija u istoriji lige.

Rešena misterija: Kevin Garnet i tajna jedne kapuljače

Ingram je u meču sa Hjuston Rokitsima postigao 19 poena (šut iz igre 6 od 8), imao je 3 skoka i 3 rampe, međutim to nije bilo dovoljno za pobedu Lejkersa koji su poraženi rezultatom 105-99. Ingram je svojom igrom oduševio košarkaške zaljubljenike i započeo rasprave o tome koliko je zaista dobar.

Andre Ingram je prvu NBA utakmicu odigrao sa 32 godine i 142 dana, a pogodio je 15 poena više od bilo kog debitanta starijeg od 31 godine. Zapravo, samo dvojica debitanata u tim godinama su uspeli da se upišu u listu strelaca. Pored Ingrama jedino je Marselo Uertas (32 godine, 156 dana) na svom debiju ostvario skor od 4 poena i 6 asistencija. Brazilski košarkaš je takođe taj podvig ostvario u dresu Lejkersa 2015. godine.

Kultura iscrtavanja tela: Naj tetovaže NBA košarkaša

Ingram je treći najjstariji košarkaš koji je debitovao u NBA ligi, a pored Uertasa apsolutni rekorder je argentinac Pablo Priđioni koji je svoju prvu NBA tekmu odigrao sa 35 godina i 169 dana na leđima.

Pročitajte i  NE SEDAJTE U VOZILO NI SA PRIPITOM OSOBOM: Na ovaj način saznajte da li je neko pod uticajem alkohola i sačuvajte svoj i tuđ život!

Na kraju se postavlja logično pitanje- da li će mu Lejkersi ponuditi profesionalni ugovor za sledeću sezonu? Ako je suditi po debiju sve osim toga bi bilo veliko iznenađenje.

 

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *