Boks spektakl na vidiku: Džošua vs Vajlder - Men`s Health

Boks spektakl na vidiku: Džošua vs Vajlder

Deontej  Vajlder prihvata izazov koji mu je pred 80 hiljada navijača u Kardifu posla Entoni Džošua, i spreman je da potpiše ugovor i dođe na njegov teren u Veliku Britaniju kako bi se ovog leta borio za ujedinjenje najvažnijih bokserskih titula. Potvrdio je to jedan od menadžera američkog boksera Šeli Finkel za engleski Telegraph.

Velika je to vest čak i ako službene izjave Vajldera još nema. Finkel je čovek koji ima ovlaštenje da dogovori borbu i ovo je jasan signal kako su oni spremni na spektakl kojeg čitav svet boksa sa nestrpljenjem isčekuje.

Spremni su da prihvate podelu zarade u omeru 60:40 u korist Džošue i tako bacili rukavicu u lice timu britanskog boksera koji je nakon pobede protiv Džozefa Parkera javno u ringu poručio kako sledećeg želi Vajldera.

Kako da izgradite telo Entonija Džošue: 7 brutalnih vežbi za telo boksera!

”Zaista nam je drago što je Entoni po prvi rekao da se želi borbu sa Dontejom u sljedećem meču i verujemo kako je čovek od reči. Prihvatamo izazov”, rekao je Vajlderov menadžer.

DŽOŠUI ZA UJEDINJENJE TITULA NEDOSTAJE – WBC

Podsetimo, Entoni Džošua sada ima u vlasništvu tri od četiri najvažnija pojasa u svetu boksa – IBF, WBA i WBO koji je osvojio u meču protiv Parkera. Njegov je i onaj organizacije IBO, međutim ona se ne gleda kao jedna od četiri najveće boksarske organizacije.

Da bi prvi put u istoriji ujedinio najvažnije sve pojaseve, Džošui nedostaje onaj organizacije WBC. Taj pojas drži u 40 mečeva neporaženi Diontej Vajlder. WBC je oorganizacija u kojoj je desetlećima drmao kontroverzni menadžer Don King koji je promovisao najlegendarnije borce poput Muhameda Alija, Džoa Frejzera, Džordža Formena, Majka Tajsona, Ivandera Holifilda i mnogih drugih.

Spektakl u kojem će se Vajlder i Džošua boriti za ujedinjenje svih titula trebao bi da se održi ovog leta na čuvenom Vembli stadionu, a mogući revanš dogodio bi se u centru borilačkog sporta Las Vegasu ili pak Njujorku.

JAVNO OBJAVLJEN ODGOVOR

Finkel je potvrdio engleskim medijima kako će kontaktirati Džošuin tim i naglasio kako su njegove izjave dogovorene sa drugim Vajlderovim menadžerom, uticajnim Alom Hajmonom.

”Želimo javno objaviti kako Deontej želi borbu i spremni smo otići tamo i sve dogovoriti. Vajlder je spreman da dođe ovog leta u Veliku Britaniju i da se bori”

Pročitajte i  Test your fitness: Izazov koji ističe značenje krosfit zajednice

Fitnes tajne “bronzanog bombardera”: Kako trenira Diontej Vajlder

Sada je sve na Džošui i njegovu timu menadžera. On je sam prozvao Vajldera i pred celim svetom najavio borbu, tako da bi svako uzmicanje sad bilo shvaćeno kao strah od američkog boksera. Čak ni činjenica što bi Džošua uskoro trebao da brani trenutne titule u spomenutim organizacijama ne može sprečiti spektakl koji svi čekaju.

”Mi smo spremni. Idemo to da uradimo. Borba za ujedinjenje titula uvijek je imala prednost. Pretpostavljam da će se to dogoditi na Wembleyju. Mi želimo borbu, navijači je žele. Ništa više ne može spriječiti borbu”, poručio je jedan od Wilderovih menadžera Šeli Finkel.

Finkel je otkrio kako su pregovori počeli još u septembru, međutim u međuvremenu su zapeli.

”Vajlder je borac kojeg Entoni zaista želi i mislim da ga želi ove godine. Džošua želi sve pojaseve. Mislim da će pregovori početi već sledeće nedelje”, reči su Berija Herna iz britančevog tima. Zadnju reč daće sam Džošua i njegov trener Rob Mekrakan.

Saznajte i 9 stvari koje niste znali o Muhamedu Aliju

”Predstaviću dogovorDžošui, ali taj dogovor treba biti pravi. Ovde se ne radi o Vajlderu, nego o nama. Sešćemo za sto u narednim sedmicama i dogovoriti plan za ovu godinu.” Iz SAD-a je stigla poruka kako žele doći preko okeana i dogovoriti borbu u omeru 60:40. Finkel tvrdi kako je to pošteno i kako su spremni da se to dogodi na Dšošuinom terenu.

”Doći ćemo, u redu. Samo nemojte da tražite prepreke. Hoćete prvu u Las Vegasu? Može i to.”

Da li Džošua nakon pobede nad Parkerom prebrzo odlučio koga želi sledećeg? Sam je nakon brojnih zvižduka rekao kako je on biznismen i sumnjamo da se prerano izlanuo pred tolikim gledaocima.

Amerikanci predlažu nešto bolju podelu novca od ovog omera sa Parkerom jer Vajlder predstavlja celo američko tržište i ako je Novozelanđanin dobio 33 % zarade, stvarno ne vidimo razlog zašto čovek koji drži pojas WBC-a ne bi dobio omer 40:60.

Izvor: gol.hr

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *