Kada krenete na put sa kućnim ljubimcem - Men`s Health

Kada krenete na put sa kućnim ljubimcem

NAZOVITE VETERINARA

Pre nego što se sa svojim ljubimcem uputite na neku predivnu destinaciju, porazgovarajte sa veterinarom. Sa njim proverite da li vašem psu trebaju određena cepiva, ali saznajte šta sve trebate uraditi da biste ga zaštitili od određenih bolesti kojima su životinje sklone u pojedinim zemljama. Ne zaboravite sa sobom poneti lekove u slučaju da ih vaš pas uzima, a i raspitajte se gde vam je najbliži veterinar u mestu na koje putujete.

OMILJENI LJUBIMAC: 8 važnih životnih lekcija koje možemo naućiti od svog psa

PLANIRAJTE UNAPRED GDE ĆETE DA SPAVATE

Teško je biti spontan kada putujete sa kućnim ljubimcem. Ako nemate nameru da spavate u šatoru, moraćete unajmiti hotelsku sobu ili neki drugi smeštaj. Upravo je zato važno unapred proveriti koji hoteli dopuštaju boravak kućnih ljubimaca. U tom će vam procesu pomoći i mobilne aplikacije poput Bring Fido. Poželjno je da unapred organizujete i gde ćete jesti obroke, ali i saznati u kojim nacionalnim parkovima i na drugim turističkim atrakcijama psi nisu dobrodošli.

NE OSTAVLJAJTE PSA SAMOG

Ako planirate posetiti mesto na putovanju na kome vaš pas nije dobrodošao, pobrinite se da ga za to vreme neko pričuva. Nemojte se libitida ga odvedete u hotel za pse ili neko slično mesto. Nepoznata okolina može izazvati nelagodu kod pasa u većoj meri nego kod kuće.

Avantura: 10 stvari koje morate znati pre odlaska na put biciklom

SIGURNOST NA PRVOM MESTU

Bez obzira na to da li vaš ljubimac putuje automobilom, autobusom, vozom ili avionom, njegovu sigurnost stavite na prvo mesto. Pas će biti najsigurniji ako ga prevozite u odgovarajućem kavezu. Ako inače na podnosi dobro putovanja, ne zaboravite mu poneti omiljenu igračku.

Pročitajte i  Spremite kokice: 13 filmova u kojima ćemo uživati ove jeseni

NE PRETERUJTE SA FIZIČKOM AKTIVNOŠĆU PRVOG DANA

Većina pasa uživaće u istraživanju prirodnih lepota novoga mesta sa svojim vlasnikom. Međutim,izbegavajte da mu prvog dana zadajete velike ciljeve. Udaljite se od svog smeštaja maksimalno dva sata vožnje automobilom i testirajte svog ljubimca. Ako hoda iza vas, možda je preumoran za istraživanje ili se boji novog okruženja.

TRAVEL TIME: 7 mobilnih aplikacija za ljubitelje putovanja

POKUŠAJTE ODRŽATI SVAKODNEVNU RUTINU

Na putu nije lako raditi sve kao kod kuće, ali pokušajte održati rutinu sa svojim kućnim ljubimcem. Hranite ga u isto vreme kao kod kuće, idite u šetnje i na spavanje u isto vreme. Na taj način pomoćete mu da se brže i lakše privikne na novo mesto.

Izvor: pun kufer

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *