Čovek zvani snaga: Još jedan rekord legendarnog Tora Bjornsona (VIDEO) - Men`s Health

Čovek zvani snaga: Još jedan rekord legendarnog Tora Bjornsona (VIDEO)

Kada ne snima seriju Igra prestola, čuveni Tor „Planina“ Bjornson mnogo trenira i podiže velikeeeee težine. Nakon juniorske košarkaške karijere, ovaj 206 cantimetara korpolentni momak iz Rejkjavika se prebacio na strongmen sport koji je izuzetno popularan na Islandu. Sa današnje tačke gledišta, kako on sam priznaje to je bila odlična odluka, jer mu je donela mogućnost da uđe u filmsku industriju i tako dosegne ogromnu popularnost.

Snaga i (nad)moć: Kako treniraju Strongmeni?

Iako nikad nije osvojio titulu najjačeg čoveka na svetu u World Strongest Man takmičenju u organizaciji IMG-ja, konstantno je bio u samom vrhu. Naime, čak tri puta je bio treći, a tri puta drugi u generalnom plasmanu. Istovremeno se redovno pojavljivao na tradicijonalnom Arnold Strongman klasiku kojeg organizuje Arnold Švarceneger. Sve do ove godine je imao polovičan uspeh, da bi pre par dana konačno osvojio titulu koju je dugo isčekivao.

Pored titule „Planina“ je oborio jedan izuzetan rekord. Verovali ili ne, na mrtvom dizanju je podigao težinu od 472 kilograma (1.041 pound) i tako ušao u Ginisovu knjigu rekorda. Bio je u izuzetnoj formi na samom takmičenju i dominirao je u većini vežbi. Umalo je oborio rekord u broju bacanju vreća sa peskom iznad glave, kojeg i sam drži.

NAJJAČI LJUDI NA SVETU: Kako je Tor “Planina” Bjornson transformisao svoje telo? (FOTO+VIDEO)

Bjornson je pre takmičenja izjavio da se nalazi u fazi priprema i da mu je cilj biti u najboljoj formi za glavni događaj sezone – šampionat za najjačeg čoveka sveta koji se održava 5. maja u Manili na Filipinima.

Sudeći prema njegovoj trenutnoj formi, novi rekordi nas nikako ne bi smeli iznenaditi.

D.R.

Pročitajte i  PRKOS GRAVITACIJI: All Star 2018 takmičenje u zakucavanju (VIDEO)
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *