PRKOS GRAVITACIJI: All Star 2018 takmičenje u zakucavanju (VIDEO) - Men`s Health

PRKOS GRAVITACIJI: All Star 2018 takmičenje u zakucavanju (VIDEO)

Čuveni Stejples centar i grad Los Anđeles bili su domaćini 67. NBA Ol Star vikenda koji je ove godine doživeo određene promene. Tradicionalni meč između selekcija istočne i zapadne konferencije ove godine zbog sve veće razlike u kvaliteti je zamenjen formatom da timove biraju dva kapitena, tačnije dve velike zvezde- Lebron Džejms i Stef Kari.

Za mnoge ljubitelje košarke, subota je ipak najzanimljiviji deo ovog spektakla. Pored skils čelendža (takmičenje u veštinama), brzog šutiranja trojki tu je i poslastica večeri- takmičenje u zakucavanju. Ove godine u najatraktivnijem takmičenju su učestvovala 4 “dunkera” , a titulu je na kraju odneo Donovan Mičel iz Juta Džeza. Pored njega tu su još bili Leri Nens džunior, Denis Smit i Viktor Oladipo. Peti učesnik takmičenja je trebao biti spektakularni Eron Gordon, ali nije uzeo učešće zbog povrede. Pogledajte 5 najatraktivnijih zakucavanja sa takmičenja.

Novo iskustvo gledanja NBA utakmica: Prenosi u VR modu (VIDEO)

5. LERI NENS VETRENJAČA ISPOD TABLE

Ovo izuzetno zahtevno zakucavanje je viđeno i ranije, ali ga je Nens ovog puta nadogradio izuzetnom koordinacijom uz dozu neizostavne eksplozivnosti koju on poseduje. Krenuo je na kucanje iza table a onda se razmahao uz ispružene laktove, što samo dodatno ovo čini teškim.

4. DONOVAN MIČEL ALLEY-OOP SA DRUGE TABLE

Šampion je već u prvoj seriji pokazao jedno vrlo kreativno zakucavanje. Organizatori su uneli drugu konstrukciju koša pored onog na kome se zakucavalo, a mladi ruki koji je visok “svega” 193 cantimetra je odradio vrhunski posao. U trku je nabacio loptu (zahteva odličan osećaj za loptu i prostor), zatim je smotao kratki windmill za delirijum u publici. Good stuf.

Kralj Džejms: Fitnes tajne slavnog košarkaša

3. OMAŽ OCU LERIJA NENSA MLAĐEG

Pročitajte i  Ko su najsrećnije nacije na svetu?

Nikad se nije dogodilo da jedan učesnik ovog takmičenja oda priznanje svom ocu izvodeći zakucavanje kojim se ovaj proslavio. Leri Nens Mlđi je sin čuvenog Lerija Nensa koji je prvi pobednik takmičenja u zakucavanju 1984. godine kada je bio najbolji u konkurenciji legendarnih Doktora Džeja i Dominika Vilkinsa. Pre zakucavanja se preobukao u retro opremu Finiks Sansa u kojoj je nastupao njegov otac a zatim je pokazao svoje letačke sposobnosti i za to je dobio 44 od 50 bodova od strane žirija.

2. LERI NENS DOUBLE- TAP JAM

Iako je takmičenje završio na drugom mestu, Leri Nens je pokazao najveću kreativnost kod izbora zakucavanja. Vrlo je teško predstaviti nešto što već nije viđeno, a novi igrač Klivlenda je izvukao trik sa košarkaških terena čuvenog njujorškog Ruker parka. Nabacio je sebi loptu od table, uhvatio ju je sa dve ruke a zatim se zadržao u međuprostoru i ponovo nabacio loptu na tablu da bi na kraju zakucao. Ovaj pokret zahteva izuzetnu kontrolu pokreta i atleticizam.

Kultura iscrtavanja tela: Naj tetovaže NBA košarkaša

1. DENIS SMIT IZMEĐU NOGU 360 STEPENI

Eksplozivni bek Dalasa Denis Smit poznat je po izuzetnom vertikalnom odrazom od 48 inča (121 cantimetar) a tu veštinu je demonstrirao kroz ovo zakucavanje. Okret od 360 stepeni i prebacivanje lopte kroz noge i zakucavanje bližom rukom je definitivno najbolje kucanje i ulazi u kategoriju večnih klasika.

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *