Finansijski plan za buduće očeve - Men`s Health

Finansijski plan za buduće očeve

Morate biti svesni da će se pojaviti novi troškovi koje do sada niste imali, bez obzira kolika vaša finansijska disciplina inače bila, sada će biti teže. Jednostavno, pojavljuje se nova osoba i nove potrebe.

OTVOREN RAZGOVOR SA PARTNERKOM

Šta očekujete, kako ćete to ostvariti… Donesite potrebne odluke unapred. Do kada će ona raditi? Koliko će nakon poroda ostati kod kuće? Kolika će vam biti tada primanja? Da li ćete od toga moći da živite? Kako nadoknaditi manjak?

Saznajte i Kako da bolje upravljate finansijama?

U OKVIRU SVOJIH MOGUĆNOSTI

Iako to pravilo vredi uvek, sada vredi još više. Mnogi roditelji žele deci priuštiti najbolje, pa ne žele da paze na troškove, pogotovo u početku. Međutim, posle kada shvatite koliki su dugovi na kartici moraćete štedeti duplo. Nemojte da kupujete stvari samo zato što su „slatke“. Vreme je da stvorite hitni fond, ako ga već nemate. Možda vam se ne čini da imate dovoljno vremena, ali 6-9 meseci intenzivne štednje može biti puno, a pomoći će vam za sve nepredviđene troškove i smanjiti stres. Ako planirate da jedan partner ne radi duže vreme možda je ovo idealno vreme da to pokušate, i da živite od iznosa koji ćete imati tada. Tako ćete se bolje privići, a i dodatno uštedeti.

RAZMISLITE O ŽIVOTNOM OSIGURANJU

Mnogi ljudi tek kada se dete rodi shvate kolika je njihova odgovornost,pa ako do tada nisu, tada počinju uplaćivati životno osiguranje. Sada ćete morati da se brinete za još jednu osobu i bez obzira na lepe želje bilo bi dobro da imate neki fond i osigurate detetu budućnost u slučaju bilo kakve nezgode.

Pročitajte i  DNEVNA DOZA SREĆE: 4 knjige koje će vam vratiti osmeh na lice

Seks sa trudnicom: 7 stvari koje morate da znate

ŽIVOTNI PROSTOR

Razmisliti da li je vaš prostor dovoljan za još jednu osobu, tj. gde ćete smestiti dete. Ako imate auto ss četvoro vrata već ste u prednosti. Ako nemate, možda je vrijeme da postanete „porodični čovek“. Ipak, nemojte da zbog stereotipa o automobilu ili kući uletati na brzinu u nemoguće projekte. Ostanite realni.

Budite spremni na životne promene i na štednju. Podsetite se da za vaše dete nije najvažnija marka proizvoda, dizajn, luksuz, niti koliko ima čega, nego da je ipak najvažnije da ga volite i da se brinete za njega.

Izvor: cover magazin

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *