Saveti za vozače: Očistite automobil od leda i snega - Men`s Health

Saveti za vozače: Očistite automobil od leda i snega

Iako postoje mnoge hemikalije koje bi vam olakšale skidanje leda mnoge od njih nisu dobre ni za vas ni za vaš automobil. Ako je led na automobilu deblji, trebaće vam više vremena da se automobil očisti. Ključ se krije u prevenciji, ali morate posezati za nekim skupim rešenjima, i neka jeftinija i pristupačnija mogu vam itekako olakšati čišćenje.

#Automobili: 7 znakova da što pre posetite automehaničara

Jedan od najjednostavnijih načina je da kartonom prekrijete svoje vetrobransko staklo. Nabavite kartonsku kutiju koja je dovoljno široka da prekrije celo vetrobransko staklo. Naveče stavite karton preko istog i učvrstite brisačima. Ujutro bi posao trebao biti daleko jednostavniji nego u slučaju da niste stavili karton. Slično pomoć mogu pružiti i papirnate vrećice. Takođe, mogu se kupiti papirnate, odnosno kartonske, zaštite za stakla.

Verovatno već imate neku zaštitu od sunca, reflektirajuću foliju ili nešto slično? Sada je stavite sa spoljne strane vetrobranskog stakla i pričvrstite brisačima.

PAŽLJIVO: Šta da radite ako vam promrznu prsti?

Slično može poslužiti i neka tkanina, bitno je da je dovoljno velika da njom možete prekriti prednje staklo na automobilu. Uz to, možete pripremiti mešavinu od ¾ belog sirćeta i ¼ vode i time naveče poprskati vetrobransko staklo.

Takođe, možete napraviti u nekoj boci s prskalicom mešavinu ½ vode i ½ etilen alkohola. Poprskajte mešavinom, ostavite tridesetak sekundi da počne delovati, a zatim počnite sa struganjem leda.

Pogledajte i Snažniji WiFi signal uz pomoć jednostavnog trika (VIDEO)

Ukoliko se led uhvati na brisače možete se poslužiti alkoholom koji će brže sa njih otopiti led. Nemojte da koristite toplu vodu kako biste brže očistili led jer kombinacija tople vode i leda može uticati i na vetrobransko staklo koje može popucati.

Pročitajte i  5 „muških“ filmova koje ove godine nećemo propustiti

Takođe, ako imate odmrzavanje stakla nemojte ga uključiti odmah na najjače jer isto tako može dovesti do pucanja stakla.

Izvor: mstil.covermagazin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *