Životne lekcije: Ričard Branson o neuspehu - Men`s Health

Životne lekcije: Ričard Branson o neuspehu

U jednom od svojih blogova na sajtu Virgin.com, objasnio je da svi mogu da budu bolji u suočavanju sa svojim strahom od neuspeha. „Dok su neki bolji u „borbi“ sa neuspehom od drugih, svi možemo da radimo na tome,“ instistira Ričard Brenson. Dalje objašnjava kako razmišlja na temu neuspeha – drugi mogu da nauče da budu manje uplašeni i tolerantniji na rizik.

Pročitajte i 10 stvari koje neuspešni ljudi rade vikendom

BEZ NEUSPEHA NEMA ZABAVE

„Neuspeh je prva stepenica ka uspehu,“ napisao je Brenson i dodao da bez neuspeha nema zabave. „Strah od neuspeha može da bude poguban, pravi hendikep za vas. Može da vas ostavi tako da ne poželite da probate nove stvari, da istražite nove mogućnosti, ili da želite bolje prilike za sebe.“ Zatim izdvaja citat: „Bez neuspeha nema rizika, što znači da nema ničeg novog.“ i dodaje: „Kakav dosadan i sumoran način da se živi i posluje.“

IZ NEUSPEHA SE MOŽE NAUČITI

U rizik, naravno, ne treba ulaziti olako. Često nam razum kaže jedno a srce drugo. U tim slučajevima Branson predlaže da pokušamo da se fokusiramo na to što učimo. “Nebrojeno puta tokom naše vožnje balonom zapitao sam se da li ćemo se na zemlju vratiti živi,” priznao je. “Ali, svaki put naučio sam nešto novo iz grešaka prethodnih vožnji, i mogao sam da se prilagodim.”

Svet ima novog najbogatijeg čoveka: Džef Bezos

Neuspeh je jedan od najboljih načina da se nešto nauči, tako da bi trebalo da se fokusiramo na to ćemu to iskustvo može da nas nauči, umesto da razmišljamo o negativnim ishodima.

Kada doživite neuspeh “Bitno je da se saberete, pogledate šta je pošlo po zlu, i naučite iz svojih gešaka. Ako možete da naučite iz svog iskustva, sposobni ste da izbegnete greške sledećeg puta. To je ključ povratka u kolosek, i na kraju, tajna uspeha,” zaključio je Brenson.

Izvor: biz life

Pročitajte i  Kultura iscrtavanja tela: Naj tetovaže NBA košarkaša
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *