Snežna kraljica: Ana Vajt! - Men`s Health

Snežna kraljica: Ana Vajt!

Priča o ovoj poznatoj skijašici počinje pre 28 godina u malom planinskom mestašcetu Halajn u blizini Salcburga. Rođena je u sportskoj porodici, a sa svega dve i po godine prvi put je stala na skije i od tada njen život se ne može zamisliti bez ovog sporta.

Još od najmanjih skijaških uzrasta Ana (za mnoge poznatija po prezimenu Feninger) je pokazivala ogroman talenat a sve je kulminiralo osvajanjem zlata i srebra na Svetskom juniorskom prvenstvu 2006. godine u kanadskom Kvebeku. Ohrabrena tom dominacoijom iste godine se oprobala u seniorskoj konkurenciji iako je imala svega 17. godina što ju je učinilo jednom od najmlađih skijašica u istoriji.

5 najseksipilnijih: Ovo su vaše nove omiljene sportistkinje

Prvi veći uspeh zabeležila je 2009. godine na Svetskom šampionatu u francuskom Val d`Izeru gde je osvojila bronzanu medalju u svojoj omiljenoj super-G disciplini. Vrhunac njene karijere do sada je bez dileme olimpijsko zlato u Sočiju u istoj disciplini, a treba pomenuti i tri svetska zlata sa takmičenja iz 2011. i 2015. godine.

Pored vrhunskih sportskih ostvarenja njenoj popularnosti izuzetno je doprinela i njena jedinstvena prirodna lepota. Na trkama ženskog FIS šampionata može se videti veliki broj njenih fan klubova koje po običaju najviše čine muškarci. Plave oči, neodoljiv osmeh i vitko telo Anu čine jednom od najatraktivnijih sportašica današnjice a te atribute su prepoznali i brojni sponzori koji sarađuju sa njom.

NAJSEKSI VIKTORIJINI ANĐELI: 14 najlepših manekenki na svetu

Ana je posvećena i humanitarnom radu, a već godinama pomaže neprofitnu organizaciju koja pomaže očuvanju ugroženih životinjskih vrsti u Africi. Od prošle godine u braku je sa bivšim snouborderom Manuelom Vajtom. Na žalost, povrede je nisu zaobišle, a svoja iskustva podelila je sa fanovima u autobiografiji “Zwischenzeit” (“U međuvremenu”).

 

A post shared by Anna Veith (@anna.veith) onAug 20, 2017 at 3:50am PDT

 

A post shared by Anna Veith (@anna.veith) onFeb 10, 2017 at 6:36am PST

 

A post shared by Anna Veith (@anna.veith) onSep 11, 2017 at 6:36am PDT

D.R.

Pročitajte i  SERIJA ALO, ALO: 10 zanimljivosti koje verovatno niste znali (VIDEO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *