67.000 "legionara": Vežbanje u službi humanosti! - Men`s Health

67.000 “legionara”: Vežbanje u službi humanosti!

Svako ko je upoznat za trening rutinama zna da su legionari izuzetno zahtevna vežba i da se uglavnom rade na kraju treninga kako bi ubrzali metabolizam i tako počeli proces topljenja masti.

I dok je ova vežba veoma popularna kod svih ljubitelja HIIT i funkcionalnih treninga, za neke druge je ona predstavljala izazov da bi se postigle puno veće stvari važne za živote drugih ljudi. Naime, Kreg Piters iz engleskog Brajtona protekle godine je uradio 67.527 legionara, odnosno 314 dnevno a cilj je bio skupljanje novca za kupovinu opreme za dečiju bolnicu St. George.

Novi holivudski trend: Muškarci će tokom oktobra svakodnevno lakirati nokte, a evo i zašto (FOTO)

Kreg je na kraju uspeo da skupi 17.000 funti a ove godine planira uraditi ukupno 100.000 legionara. U novoj “kampanji” radeći istu vežbu želi podići svest ljudi ka TTTS sindromu (sindrom međublizanačke transfuzije) koji se smatra jednim od najozbiljnijih komplikacija koje se javlja tokom trudnoća u kojima se nose blizanci. Upravo sa tim zdravstvenim komplikacijama se suočila njegova supruga tokom prve trudnoće.

“Želeo sam da uradim nešto drugačije, nešto što će ljudima privući pažnju i naterati ih na razmišljanje. Dok sam sa suprugom boravio u bolnici video sam koliko su bolničari i doktori predani pa sam počeo sa razmišljanima o tome kako da im pomognem. Shvatio sam da je najbole rešenje kupovina nove opreme i medicinski instrumenata. Na moju sreću, kampanja koju sam zaopčeo postala je izuzetno popularna širom Britanije”, izjavio je nedavno Piters.

Brzi legionari: Izgradite brutalnu snagu pripadnika specijalnih jedinica

“Ne samo da sam ostvario cilj i prikupio neophodna sredstva, postao sam deo Ginisove knjige rekorda a moram priznati da i moje telo nikad nije bilo u boljoj kondiciji. Nadam se da će moj potez inspirisati i druge ljude, jer kao što vidite koristi su mnogostruke”, dodao je humanitarac velikog srca.

Pročitajte i  Najplaćeniji: "Rok" na vrhu liste glumaca sa najvećom zaradom

 

A post shared by Craig Peters (@theburpeeguy) onOct 24, 2016 at 11:37am PDT

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *