Pivo kao inspiracija: 13 čuvenih citata poznatih o ovom piću - Men`s Health

Pivo kao inspiracija: 13 čuvenih citata poznatih o ovom piću

Kvalitetno pivo čini svet lepšim, pa nismo sami u osećanju sentimentalnosti prema magičnoj kombinaciji hmelja, slada, kvasca i vode. Silvija Plat, Rej Bredberi, Šekspir i Bukovski samo su neki od poznatih koji su bili naklonjeni pivu i o njemu rado govorili i pisali.

Čak je i Edgar Alan Po napisao kratku odu ovom magičnom piću – što je mene briga kako vreme leti? Danas pijem pivo.

“Uživajte u nekoliko citata o pivu poznatih umetnika za koje je nebitno da li više volite pivo iz limenke, staklene flaše ili krigle”.

Pogledajte i Da li nas pivo može učiniti snažnijim?

MILAN KUNDERA – češki književnik čija su najpoznatija dela Nepodnošjiva lakoća postojanja i Šala o pivu misli sledeće:

“Zar nije pivo sveto piće iskrenosti? Napitak koji razbija sva licemerja, bilo kakvu šaradu lepih manira? Piće koje ne čini ništa loše nego podstiče svoje ljubitelje da potpuno nevino mokre i debljaju se potpuno iskreno? krigla piva”.

ČARLS BUKOVSKI – jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih američkih književnika, poznat kao ljubitelj alkohola, i po delima Bludni sin, Žene, Pošta, voleo je i pivo:

Ostanite uz pivo. Pivo je neprekidna krv. Neprekidni ljubavnik.

HENRI DEJVID TORO – američki pisac, esejista, filozof i pesnik, najpoznatiji po delu Valden uživao je u pivu:

“Umesto vode imamo točeno pivo… Piće za drvoseče, koje bi odmah čoveka prilagodilo i odomaćilo učinilo bi da vidi zeleno, i, ako je spavao, da sanja žamor vetra među borovima”.

DŽEK NIKOLSON – glumac poznat po burnom životu i 12 nominacija za Oskara, od čega 3 osvojena, govorio je o svojoj ljubavi prema pivu:

“Pivo, najbolje prokleto piće na svetu”.

EN SEKSTON – američka pesnikinja, dobitnica Pulicerove nagrade, poznata po burnom životu, obeleženom duševnim bolestima, alkoholizmom, nervnim rastrojstvima i samoubistvu pisala je o pivu:

“Bog ima smeđi glas, mekan i pun kao pivo”.

Saznajte i 10 najboljih namirnica koje možete da iskombinujete s pivom

REJ BRADBERI – pisac najpoznatiji po delima Farenhajt 451, Marsovske hronike i Ilustrovani čovek na pivo je gledao drugačije od većine:

“Pivo je intelektualno piće. Šteta sto ga toliko idiota pije”.

 

STIVEN KING – najpoznatiji američki horor pisac današnjice, poznat po delima Mizeri, Zelena Milja, Isijavanje, Keri na osnovu piva procenjuje čoveka:

Pročitajte i  ZA NJIMA SMO UZDISALI CELE GODINE: 10 najseksepilnijih poznatih devojaka na Instagramu

“Čovek koji laže o pivu stvara neprijatelje”.

VILIJAM ŠEKSPIR – najpoznatiji britanski pisac, o pivu je napisao:

“Kvart dobrog piva je jelo za kralja. dve čaše piva”.

DEJV BERI – američki humorista i pisac, dobitnik Pulicerove nagrade u više navrata je govorio i pisao o pivu:

“Bez pogovora, najveći istorijski izum čovečanstva je pivo. Oh, siguran sam da je i točak dobar izum, ali točak ne ide ni upola dobro uz picu kao pivo. Nisu sve hemikalije loše. Bez hemikalija poput kiseonika i vodonika, na primer, ne bi bilo ni vode, glavnog sastojka piva”.

TOMAS PINČON – kultni autor savremene američke proze, čija su najpoznatija dela Duga gravitacije, Vajnlend, V:

“Oh, ovo pivo ovde je hladno, hladno i hmeljno, nema razloga hvatati vazduh, gutaj dok sve nije – hahhhh”.

EDGAR ALAN PO – osnivač detektivskog žanra, zavisnik od alkohola i opijata, poznat po delima Gavran, Anabel Li, Pad kuće Ašera, pivu je posvetio par stihova:

“Ispunjenu mešavinom pene i ćilibara, Ponovo ću isprazniti čašu. Tako smešne vizije veru se U odaje mog mozga. Lude misli – čudne teme, Oživite i izbledite: Šta je mene briga kako vreme leti? Danas pijem pivo”.

Dodatak inspiraciji: 6 pića koje su konzumirali slavni književnici

SILVIJA PLAT- američka književnica, pesnikinja, posthumno dobila Pulicerovu nagradu, o pivu je rekla:

“Pivo prija mom grlu, hladno i gorko, tri momka i pivo i čudesna sloboda trenutka čine da poželim da se smejem zauvek. Zato se smejem, a moj ruž ostavlja crvenu mrlju kao krvavi polumesec na vrhu limenke piva. Izgledam veoma zdravo, rumeno i jasno, sa dobrim tenom i prilično velikom groznicom”.

HENRI MILER – jedan od najznačajnijih američkih književnika XX veka, čija su poznatija dela Ružičasto raspeće, Kolos iz Marusija, pivo je video kao simbol slobode:

“Zadržite svoje knjižare, svoje represivne institucije, svoje ludnice… Dajte mi pivo. Mislite da ljudima trebaju pravila, ne, njima samo treba pivo. Svetu nije potreban moral, nego pivo”.

Izvor: kultiviši se

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *