Veća produktivnost: Lista obaveza za bolji uspeh u poslu - Men`s Health

Veća produktivnost: Lista obaveza za bolji uspeh u poslu

PRVA STAVKA TREBA DA BUDE NAJURGENTNIJA

Ponekad lista može stvoriti probleme jer kada je nešto na vrhu vaše liste vaš mozak automatski pretpostavlja da je ovaj zadatak najvažniji za vas. Efektivna lista je zapravo lista prioriteta, na kojoj je najvažniji na prvom mestu. Takođe najbolje je da veoma bitne stvari radite ujutru, kada ste najproduktivniji.

Pogledajte i 13 navika koje se vašem šefu neće dopasti

OZNAČAVAJTE ROKOVE I VREME

Napravite vremenaske blokove za svaki zadatak. Vaša lista će delovati rigidno ali to je ključ dobre organizacije. Naznačite kada treba da obavite nešto, a ako je reč o projektu naznačite do kada ste postavili rok za realnizaciju. Lista obaveza nije samo spisak teza.

URADITE KVALIFIKACIJU OBAVEZA

Odvojeno označite stvari koje su veoma važne, ne nešto što bi trebalo da obavite, i ono što treba da se obavi baš u tom danu. Važno je da samostalno zaključimo koje stvari su dostojne da budu na našoj listi obaveza. Problem je što na listu često stavljamo i nešto što zapravo ne moramo da uradimo ili možemo da delegiramo te samo stvorimo gužvu u svom danu.

Otkrijte i Produktivni ljudi ovo rade drugačije od vas

DODAJTE KONTEKST ZA SVAKU STAVKU

Razjedinite velike ciljeve u neke nešto manje. Kupiti baterije i napisati knjigu su oboje samo stavka na listi i izgledaju isto. Važno je da razložite stavku koja je velika i može predstavljati bauk kako bi ostvarenje bilo što evidentnije. Pored važnih stavki dodajte kratak opis kako bi vaša lista bila efektivna i kako biste imali bolji uvid u svoje obaveze.

URADITE PONOVO EVALUACIJU OBAVEZA KOJE NISTE OSTVARILI

Sa listom obaveza uvek imate nekoliko opcija šta da uradite sa svojim obavezama. Da ih odložite, polovično uradite ili uklonite sa liste. Šta god da je u pitanju nemojte zaboravljati svoje obaveze jer možete doći veoma nezgodnu situaciju. Uvek na kraju nedelje prođite spisak obaveza koje ste odložili i nađite razlog zašto je to tako i razmislite šta treba da promenite.

Pročitajte i  Fudbalska zvezda omanula: Gvardiola dokazao da se stil ne prodaje jeftino

Pročitajte i Top 5 muških zanimanja koje najviše privlače žene

DVE KOLONE

Napravite listu od dve kolone i u levu napišite svoje primarne obaveze koje treba da obavite u toku dana, kao što su na primer sastanci. U desnu kolonu napišite detalje o tezama levo. Na primer o kojim temama treba da raspravljate na sastanku i šta ne smete propustiti, piše Motivation grid.

Izvor: bizzlife.rs

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *