SVE, SAMO NE OBIČNA: Inika Mekpirson! - Men`s Health

SVE, SAMO NE OBIČNA: Inika Mekpirson!

Inika Mekpirson, rođena 29. septembra 1986. u Teksasu svakako nije oličenje tipične atletičarke. Ova sportistkinja koja se specijalizovala za skok u vis. Naime, u moru visokih sportistkinja ona je izuzetak s tek 162,5 centimetara visine, ali to nije jedino čime nedvosmisleno privlači pažnju.

Nju gledaju gde god se pojavi, a razlog je svakako njen vrlo dramatičan i neobičan izgled – telo joj je prekriveno brojnim tetovažama i pirsngom. Čini se kako njima pokušava izgraditi imidž “opasne” cure. Frizura joj je u skladu s tim, prava mohawk irokeza.

Ono što najviše šokira jesu tamne mrlje ispod njenih očiju, koje ostavljaju utisak da je reč o neispavanom robijašu, a ne o zdravoj i mladoj sportistkinjii pred kojom je velika karijera. Predstavljala je SAD na Olimpijadi u Riu 2016., a prvi put je preskočila 200 centimetara na američkom dvoranskom Prvenstvu 2014.

Pročitajte i Da li muškarci vole istetovirane žene?

DOPING SANKCIJE

U svetu vrhunskog sporta uzimanje zabranjenih supstanci pre je pravilo nego izuzetak, a Mekpirson je na testiranju bila pozitivna na benzoylecgonine. To je glavni metabolit kokaina pa je zbog toga 2014. imala zabranu nastupa 20 meseci. Njeni  fakultetski rezultati su u suprotnosti s njenim imidžom – ona je nagrađivana odlikašica koja završava Univerzitet Barkli u Kaliforniji.

 

 

Izvor: express.hr

Pročitajte i  Stopama velikana: Šta su pili čuveni pisci
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *