Muškarci i akcioni filmovi: 5 razloga zašto je ova kombinacija odlična - Men`s Health

Muškarci i akcioni filmovi: 5 razloga zašto je ova kombinacija odlična

Muškarci i žene su različiti, kako u fizičkom tako i emocijonalnom smislu. Shodno tome dva pola imaju različite afiniteta, a to se jasno vidi i u pogledu izbora filmova koje gledaju. Za većinu muškaraca film se ne može zamisliti bez jurnjave automobila, pucnjave i eksplozija, dok sa druge strane žene uživaju u gledanju filmova koji bude emocije, poput romaničnih komedija i mjuzikla. Ova teza možda izgleda kao stereotip, ali i nauka potvrđujre ove podatke.

Pogledajte i 10 najuticajnijih akcijonih filmova ikada

U istraživanju koje je naručila jedna poznata kompanija za distribuciju filmova i u kojem je učestvovalo 2,000 odraslih ljudi otkriveni su zanimljivi rezultati. Ispitanici su upitani da otkriju šta žele da vide u filmu. Muški deo ispitanika je primarno želeo da vidi seks, golotinju, jurnjavu automobila i obilje akcionih scena, dok su se pripadnice nežnijeg pola opredelile za filmove sa sentimentalnom pričom koje obavezno prati lepa muzika.

AKCIONI FILMOVI OSLOBAĐAJU TESTOSTERON

Jedna stvar kod ovih filmova je uvek sigurna – akcioni junak će nekim čudom preživeti eksploziju ili pucnjavu, i to će se mnogo svideti muškarcima. Nauka je dokazala da akcioni filmovi kod nas izazivaju psihološke reakcije koje nisu samo mašta. U jednoj studiji sa Univerziteta Mičigen ustanovljeno je da nivo testosterona kod muškaraca skoči za 30 procenata nakon gledanja filmskog klasika “Kum”.

PODIŽU MOTIVACIJU DO MAKSIMUMA: 10 najboljih filmova o fitnesu

BUDE U NAMA ISKONSKA OSEĆANJA

Kada ste bili klinac, da li ste se igrali sa pištoljima i drugim hi tech gedžetima? Da, naravno, kao i svi drugi. Upravo u akcionim filmovima muškarci mogu uživati u stvarima koji su bili važan deo njihovog detinjstva. Zbog toga je i filmska industrija ekspresno reagovala, pa je žanr akcionih filmova postao jedan od najdominantnijih kada je reč o sedmoj umetnosti.

Pročitajte i  Farinet: Nova valuta u Švajcarskoj

IZAZIVAJU ZAVISNOST

Kada scene na ekranu postanu previše nasilne i kada pljušti krv na sve strane, kod većine muškaraca se javlja empatija prema likovima koji imaju misiju da nekog zaštite. Zbog toga kod emocijonalnijih žena gledanje ovakvih filmova izaziva negativno osećanja.

Otkrijte i 7 filmova koje željno isčekujemo ove godine

NE ZAHTEVAJU POSEBNU PAŽNJU

Muškarci takođe vole ozbiljne i sofisticirane filmove, ali oni zahtevaju duboku koncentraciju, što složićete se, nije uvek lako postići. Osim toga, potrebno je da budete u posebnoj vrsti raspoloženja dok gledate recimo ozbiljne drame. Kada vam u petak naveče dođu najbolji prijatelji, koju vrstu filma ćete im pustiti uz kokice i pivo?

“MANJE PRIČE, VIŠE AKCIJE”

Postoji razlog zašto muškarci ne vole da idu u šoping i kupuju prvu stvar koju vide. To je za njih nepotrebno gubljenje vremena. Slično tome, umesto pregovaranja sa negativcima, akcioni junaci su mnogo spremniji da govore putem svojih pištolja. Način rešavanja problema “manje priče, više akcije” je nešto što je muškarcima veoma blisko.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *