5 najboljih filmova Majkla Fasbendera - Men`s Health

5 najboljih filmova Majkla Fasbendera

Majkl Fasbender je rođen 1977. godine u nemačkom gradu Hajdelbergu, a odrastao je u irskom Kilerniju. Odmalena je pokazivao interes za glumu, a s 19 godina se odselio u London i upisao studije glume. Igrao je u brojnim pozorišnim predstavama, a njegov veliki proboj se dogodio 2006. kada je glumio spartanskog ratnika u filmu “300” i iste se godine pojavio u nezavisnoj drami Stiva Mekvina “Hunger”.

Od tada se pojavio u brojnim filmovima i uvek je svojim ulogama privlačio pažnju – on je pravi glumački kameleon i uspeva mu uverljivo odigrati potpuno različite likove. U ovih je pet filmova posebno zablistao.

Vežbaj kao Majkl Fasbinder: 7 vežbi za telo asasina Kaluma Linča

DŽEJN EJR (2011)

U ekranizaciji kultnog romana Šarlote Bronti  Fasbender glumi Edvarda Ročestera koji razvija bliskost s Džejn, a njegov lik se kroz film menja i razvija. Nestaju slojevi ljutnje i hladnoće koji skrivaju njegove nesigurnosti i sumnje i pratimo kako se lik menja kroz vezu s Džejn. Fantastično odglumljeno.

INGLORIOUS BASTARDS (2009)

Iako je njegovo pojavljivanje u ovom filmu kratko, ostvario je nastup za pamćenje. Od trenutka kada se pojavi pa do trenutka kada njegov lik nastrada, on je neviđeno cool uprkos tome što glumi u nekim od najnapetijih i najdramatičnih scena ionako uzbudljivog filma. Njegova nonšalancija u glumi podiže atmosferu, a može se reći i kvalitet čitavog ostvarenja.

Klasika: 10 legendarnih filmova koje svaki muškarac treba da pogleda

SRAM (2011)

Još jedna vrlo uspešna saradnja reditelja Stiva Mekvina i Fasbendera koji u ovom filmu sjajno glumi poremećenog, ali funkcionalnog zavisnika o seksu čiji život postaje konfuzan i haotičan nakon iznenadne posete sestre. Njegov je lik hladan, on je gotovo psihopata, ali njegovu bolno ljudsku ličnost Fasbender je genijalno portretisao. Mnogi su se složili da je velika nepravda što za ulogu u ovom filmu nije bio nominovan za Oskara.

Pročitajte i  Neviđeno do sada: Fudbalska utakmica iz ugla sudije (VIDEO)

12 GODINA ROPSTVA (2013)

U filmu koji je dobio Oskara za najbolji film Fasbender glumi kompleksan lik robovlasnika kojem je svojom interpretacijom dao mnogo više dubine nego što bi se to očekivalo od klasičnog zlog robovlasnika koji muči i ponižava svoje robove. U ovom filmu su svi odglumili odlično, a uz Fasbendera se posebno ističu Čivetel Ejiofor i Lupita Njongo. Priča verno dočarava situaciju s ropstvom u SAD-u sredinom 1880. i tera nas da razmišljamo o konceptu slobode.

Pogledajte i 9 zanimljivosti koje niste znali o Betmenu

GLAD (2008)

Prva saradnja sa Stivom Mekvinom i jedna od najboljih uloga u posjednjih deset godina. Istorijska drama o IRA-i u kojoj je i nezaboravna 20-minutna scena dijaloga snimljena u realnom vremenu, prekrasna filozofska rasprava dva čoveka koji imaju posve različite poglede na život. Osim glumačke, Fasbender je ovde oduševio i fizičkom transformacijom. Za ulogu u ovom filmu unosio je svega 600 kalorija dnevno i smršao preko svake mere. To se zove posvećenost!

Izvor: Elle.rs

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *