Snaga uma: Mentalni trening Stefa Karija - Men`s Health

Snaga uma: Mentalni trening Stefa Karija

Stef Kari je po mnogo čemu jedinstven sportista i košarkaš. Posebna priča su njegovi rituali i pripreme za utakmice. Ogroman rad koji je uložio u svoju karijeru se počeo isplaćivati, a dokaz za to su i brutalni šuterski drilovi koji su njegov šut doveli gotovo do savršenstva a njegovu igru do MVP statusa.

U nedavnom intervjuu za Bleacher Report njegov lični trener Brendon Pejn otkrio je neke od tajni Karijevog uspeha.

Kako trenira trenutno najbolji košarkaš NBA lige: Vežbaj kao Rasel Vestbruk

ECLIPSE NAOČARE

Kari ponekad za vreme svojih šuterskih i treninga kontrole lopte nosi specijalno dizajnirane eclipse naočare koje poboljšavaju vezu između mozga i vida. To u praksi košarkašu Golden Stejt Vorijorsa daje prednost na terenu tako što mu pomaže da na brži način vidi i obradi stvari tokom same igre. Na taj način on može brže da reaguje i da na efikasniji način sagleda situaciju na terenu.

FITLIGHT SISTEM

Fitlight sistem unapređuje intrakciju vida i mozga na još višem nivou u odnosu na eclipse naočare. Ova tehnologija radi po principu postavljanja svetlećih diskova koji se postavljaju na zidove i parket, a svaki disk svetli u drugoj boji. Kako se pojedini diskovi pale tako Kari mora da reaguje i krene ka njima dok u isto vreme radi vežbe za kontrolu lopte. Ova vežba je vrlo zahtevna jer zahteva donošenje više odluka u isto vreme.

Pogledajte i 5 stvari koje niste znali o Stefu Kariju

KAPSULA ZA IZOLACIJU

Usred velikih fizičkih i mentalnih napora, potrebno je da sportisti stimulišu i odmore svoj um. Veoma popularna i za mnoge kontroverzna tehnologija se pojavila u vidu kapsula za izolaciju. Jednom nedeljno Stef Kari radi ovaj tretman koji je dizajniran da u potpunosti opusti naše telo i um. Nakon izlaska iz kapsule kod ljudi dolazi do mnogo veće čulne spoznaje i rada neurona, što je od velike koristi tokom napornih sezona.

Pročitajte i  Poboljšajte rezulatate: 4 načina da izvučete najbolje iz treninga

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *