5 grešaka u izboru profilne slike koje će vas koštati novog posla - Men`s Health

5 grešaka u izboru profilne slike koje će vas koštati novog posla

Bez obzira da li govorimo o LinkedInu, Fejsbuku ili Instagramu, izbor profilne fotografije je veoma važan. Potrebna vam je profesionalna fotografija koja će vas predstaviti u najboljem svetlu i razlikovati vas od gomile profilnih slika koje čine više štete nego koristi.

Ekipa magazina Men’s Health-a je potražila pomoć profesionalnog fotografa iz Njujorka Pitera Harlija, koji piše knjigu o profesionanim fotografijama, pa nam je otkrio kojih 5 najčešćih grešaka i profilnih slika ljude deli od novog posla: 

NEMATE DOBRU FOTOGRAFIJU

Vaša profilna slika je kamen temeljac vašeg ličnog brenda. Ukoliko nemate fotografiju na sajtu LinkedIn, vaš potencijalni poslodavac će vas potražiti na Gugl slikama. Vaše slike sa zabava ili u opuštenijem izdanju neće vas predstaviti na pravi način i ostavićete utisak koji nikako ne želite. 

NOSITE POGREŠNU ODEĆU

Ukoliko ne nosite kravatu na poslu, nemojte je nositi ni na slici. Forsirajte jednostavan stil, bez fluorescentnih komada i prešarenih džempera. Većina fotografa ima veliko iskustvo i mogu vam dati savet o tipu odeće koja je najpogodnija za slikanje. Takođe izbegavajte aplikacije za fotošop slika i fotografisanje prepustite profesionalcima.

IZRAZ LICA

Jedna od najčešćih grešaka je izraz lica. Usiljeni osmeh od uha do uha će odati utisak da ste izveštačena osoba. Prazan pogled bez emocija je takođe neprihvatljiv. Ko želi da zaposli osobu koja deluje bezlično? Izbegavajte uštogljene poze i probajte sa blagim osmehom. Šefovi vole dozu ozbiljnosti, ali malo opuštenosti daće vam dozu pristupačnosti.

PRESTARE FOTOGRAFIJE

Profilne slike ne stare na isti način kao i dobro vino. Samo zato što imate sjajnu fotku iz 2007. godine ne znači da ćete se predstaviti javnosti kako treba. Fotografi preporučuju dodavanje novih slika na svake dve godine, i naravno nakon većih fizičkih promena. Zastarela slika može sugerisati da ste ostali u prošlosti i da je vreme da se probudite.

Pročitajte i  NI BETMENA NISU POŠTEDELI: 10 najgorih filmova u 2016. godini

FOTOGRAFIJE SA LOŠIM OSVETLJENJEM I POZADINOM

Vi želite da ljudi gledaju u vas, a ne iza vas. Nađite profesionalnog fotografa koji će odrediti odgovarajuću pozadinu. Ne prepuštajte ovako važnu stvar amaterima i uvek vodite računa o dobrom osvetljenju dok se slikate.

D.R.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *