I crtaći su za muškarce: 8 životnih lekcija koje smo naučili iz dečjih filmova - Men`s Health

I crtaći su za muškarce: 8 životnih lekcija koje smo naučili iz dečjih filmova

KNJIGA O DŽUNGLI

Lekcija: Kada stvari postanu preteške, napravite korak unazad.

Balu je medved koji ima stav idealan za preživljavanje u džungli, jer stvari radi na jednostavan način. Moderan način života je brz i često haotičan, utiče negativno na ljude i lako nas odvraća od stvari koje su nam zaista važne.

Ovaj film će vam uneti neophodan optimizam i dati vam neophodnu snagu u teškim danima.

KO JE SMESTIO ZEKI RODŽERU

Lekcija: Ličnost je važnija od izgleda. Svaki put.

Kada biste pomisli sa kim biste uparili glavnu junakinju apsurdno seksi Džesiku Rabit, verovatno bi vaš izbor bao na nekog muškog mačo lika, poput Hi-Mena ili Tarazna. Ali ne, ona se odlučila za animiranog trapavog zeca Rodžera Rebita. Ona ga voli zato što ume da je nasmeje, a muškarci bi iz ovog filma mogli da nauče da izgled nije presudan kod lepotica.

Žestoki frajeri Holivuda: 10 najsnažnijih muškaraca ikada

MERI POPINS

Lekcija: Uvek je vreme da budemo uljudni.

Bert (Dik Van Dajk) je neugledni i vrckasti dimničar koji sasvim sigurno nije najidealniji muškarac na svetu, ali hemija između njega i Meri Popins (Džuli Endruz) koja je iznad njegovog sveta, nešto je najlepše u svetu filma što se može videti. Oni imaju jedinstven odnos pun radosti, osmeha i plesa.

CHITTY CHITTY BANG BANG

Lekcija: Ako želite da budete glavni, potrebno je da imate kvalitete za to.

Pronalazač Karaktakus Pots privlači pažnju zbog svog najnovijeg automobilskog izuma kojeg je nazvao Chitty Chitty Bang Bang, ali prelepa Truli Skamptijus njega voli zbog toga što ima šarm, hrabrost i što je ljubitelj prirode. Besmisleno je biti prepotentan ako ispod površine nemate ni jednu kvalitetnu ljudsku osobinu.

Pročitajte i  Kakva transformacija! Prepoznajete li ovog glumca?

Klasika: 10 legendarnih filmova koje svaki muškarac treba da pogleda

DAMBO

Lekcija: Nekoliko pića više pružiće vam nove poglede na život.

Kontakt s alkoholom nije dobro prošao za nestašnog slonića Damba, koji je doživeo psihodelične halucinacije u vidu roze slonova. Ako vi nemate ovakva iskustva sa alkoholom, dobra vest je da izlazak pomaže mentalnom zdravlju ljudi, a uz to, tamo se događaju najzanimljivije stvari.

PRASE BEJB

Lekcija: Ne budite idiot.

Neki ljudi misle da se autoritet jedino može steći tako što ćete ponižavati druge ljude. Ta vrsta veštačke superiornosti se najbolje može videti u visokim poslovnim krugovima. Priča o hrabrom prasencetu koje, igrom slučaja, zaluta, nabolji je dokaz da se više isplati pokazati poštovanje prema ljudima nego ih jednostavno odbacivati.

PRINCEZA NEVESTA

Lekcija: Nema ništa loše u tome da budete romantični.

U današnjem svetu kada se traže neke nove vrednost , iskrenost i viteštvo nisu previše na ceni. Ali čak i ako je vaša veza zasnovana na dozi sarkazma, malo dobre stare romantike vam neće naškoditi. Ukoliko u vama leži ratnik ljubavi nemojte da se skrivate i to pokažite svetu. Samo vodite računa o meri.

Pogledajte i 25 načina da do 25 godine izgradite najbolju verziju sebe

LAVIRINT

Lekcija: Samouvereni ste onoliko koliko vi to sami želite.

U ovom avanturističkom mjuziklu u kojem Dejvid Boui igra lik Džereta, kralja goblina, on ima dovoljno hrabrosti i samopouzdanja da nosi uske helanke u kojima se ocrtava njegova muškost. To dovoljno govori o samopouzdanju pravog muškarca i njegovim ličnim odlukama.

 

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *