Serija koju smo obožavali: 15 lekcija koje smo naučili iz „Prijatelja“ - Men`s Health

Serija koju smo obožavali: 15 lekcija koje smo naučili iz „Prijatelja“

Serija Prijatelji je punih deset godina bila deo života mnogih od nas, a iz druženja Rosa, Rejčel, Čendlera, Monike, Fibi i Džoija mogli smo da naučimo mnogo. 

Sajt The Richest izdvojio je neke od poruka koje smo mogli da naučimo gledajući Prijatelje:

NE PLAŠITE SE DA ZATRAŽITE POMOĆ

Imamo sreću da u životu sami biramo prijatelje koji nam postaju druga porodica. Ili prva, kao što je slučaj sa Fibi koja nikada nije upoznala svoje roditelje. Pravi prijatelji će uvek biti uz vas i pružiće vam pomoć. Sve što treba je samo da zatražite. Bilo da ostavljate nekoga ispred oltara ili da pomažete nekome u nevolji, vaši prijatelji će vas dočekati raširenih ruku bez osude. Oni će vas razveseliti i podsetiti koliko ste dobri. Prijatelji će, kao i njih šestoro uvek biti tu da vam podignu raspoloženje i dan učine boljim.

Saznajte i Zašto smo gledali Čuvare plaže

ŽIVOT PODRAZUMEVA PREUZIMANJE RIZIKA 

Kako je Rejčel konačno našla posao u industriji mode, kako su ona i Ros na kraju ipak završili zajedno? Kako je Fibi upoznala Majka? I najvažnije, kako je ova komedija uopšte i počela? Odgovor na sva pitanja je preuzimanje rizika. Rejčel je mogla večno da bude konobarica, ali je odlučila da rizikuje. Pokazala nam je kako se napušta sigurno mesto. Sigurno znate ljude koji nešto rade decenijama i kukaju po pitanju istog, ali i dalje ostaju tu. Cela serija počinje time što je ona odlučila da napusti svog bogatog verenika, jer je shvatila da to nije to. Fibi je upoznala budućeg muža tako što je konačno odlučila da rizikuje i pristane na sastanak na slepo. Ros je rizikovao da izgleda kao ludak da bi saopštio ženi svog života šta oseća. Rizikujući otvarate vrata mnogim novim mogućnostima. Iz toga zapravo uvek izađe nešto dobro, makar to bila samo lekcija.

BITI U VEZI NIJE NIMALO LAKO

Proživljavali smo sa njima sve srećne i mučne trenutke njihovih veza. Naučili su nas mnogo, od toga kako da se obraćamo suprotnom polu do toga kako da učinimo da veza potraje. Iako je Ros uvek prednjačio da se izblamira pred devojkama (kao kada za prvi sastanak obuče kožne pantalone), Džoi nam je pokazao da su stvari ponekad izuzetno jednostavne poput How you doin’? Veze su teške i kada oba partnera žele pauzu najgora stvar koju možete da uradite je da se viđate sa drugim ljudima.

ISTINA JE UVEK NAJBOLJA

Kada su Monika i Čendler počeli da se zabavljaju želeli su da sve bude u tajnosti. Vremenom njihovi prijatelji su otkrivali šta se dešava, a situacija je na kraju postala toliko zamršena da više niko nije znao šta kome sme da kaže. Kada sa sve otkrilo neki ljudi, (odnosno Ros) su bili izuzetno ljuti što je sve zataškavano. Budite iskreni prema svojim prijateljima i nemojte od njih da krijete važne stvari u svom životu. Kada ste vi srećni i oni su.

Pogledajte i 4 razloga zašto morate više da gledate TV

GRACIOZNO STARITE

Broja 30 se plaše svi koji imaju 20 i nešto godina. To se uvek smatra za neku granicu preko koje zaista više nikada nisi mlad. To je period u kojem se ludosti završavaju. U Prijateljima nijednom liku se ništa nije dogodilo nakon te brojke osim što je neko kupio nova kola ili je neko ostavio nezrelog dečka. Svačiji rođendan su proslavili najlepše moguće i svi su se držali zajedno zbog čega nisu ni osetili da su tridesetogodišnjaci.

TREBA PRATITI SVOJE SRCE

Kada je Rosu bilo najteže Fibi mu je rekla da ne brine, jer je Rejčel njegov jastog, Misleći na činjenicu da dva jastoga koja se spoje ostaju zajedno do kraja života. On joj je verovao, jer nikada nije odustao od Rejčel, čak ni kada je ona sedala u avion spremna da ode na drugu stranu sveta zauvek. Dopustio je da ga Fibi sumanuto vozi do aerodnoma kako bi izjavio svoju ljubav rizikujući najveće poniženje svog života. Iako je iza sebe imao tri razvoda uvek je slušao svoje srce i na kraju je zauvek osvojio ljubav svog života.

VOLITE SEBE ZBOG ONOGA ŠTO JESTE 

Kada konačno odrastete naučite da volite sebe i svoje telo i da se ne menjate zbog drugih. Smejali smo se scenama prebeljenih zuba i previše tamnog tena nakon kojih je svako zaključio da je najbolje u sopstvenoj koži. Ne činite ludosti zbog drugih, jer vas vaši prijatelji vole takve kakvi ste.

Pročitajte i  Pop art legenda: Otkriven čuveni mural Kita Heringa

Saznajte i Filmovi koji vam mogu spasiti vezu

DAJTE DRUGIMA ŠANSU, NEMOJTE DA IM SUDITE 

Niko nije savršen, ni u stvarnom životu ni u Prijateljima. Svako od šest likova ima svoje bubice, ali svi su dobri ljudi. Da je Monika osudila Rejčel zato što okreće leđa svom venčanju u prvoj epizodi, ove serije ne bi ni bilo. Ljudi moraju da idu za svojim uverenjima. Šta bi bilo da su prijatelji napustili Fibi, jer je drugačija od svih? Ostali bi bez najbrižljivije osobe. Dakle, kada sledeći put vidite da neko radi nešto što nije uobičaeno nemojte mu odmah suditi. Dajte šansu i bićete prijatno iznenađeni.

SREĆA JE IZBOR

Najpozitivniji i najinspirativniji lik u seriji je Fibi. Ostala je sama, majka joj se ubila, čovek kojeg je volela je otputovao daleko, bila je bez kuće, dugo nije znala svoju biološku porodicu… Sve su to strašne stvari i očekivali biste da neko ko je prošao sve to bude poprilično depresivna osoba. Ipak, ona ne dopušta da njena prošlost odredi njenu budućnost. Stalno se smeje, peva lude pesme i ima veliko pozitivno srce puno ljubavi. Ona nas uči da je sreća stvar ličnog izbora.

Otkrijte i 10 serija u kojima smo uživali prošle jeseni

ŽIVOT NIKADA NEĆE BITI SAVRŠEN 

Ukoliko Monika nije savršena, niko od nas nije. Ona je totalno opsednuta kontrolom i voli da je apsolutno sve na svom mestu u njenom životu. Pored svega dobila je lošu ocenu za svoj restoran i nije mogla da ima bebu. Ona nas je naučila da moramo nastaviti da se krećemo i da za sve u životu postoji druga opcija. Za njih je to bilo usvajanje. Imali su blizance i učinili su dobro delo.

NE ODUSTAJTE OD SVOJIH SNOVA

Iako je Džoi sebično biće pored svojih prijatelja ima još jednu odličnu stvar u životu, nikada ne odustaje od svojih snova. Njegov san je bio da postane glumac, a nema broja koliko je puta bio odbijan od strane producenata i reditelja. On nikada nije odustajao od svojih snova i u jednom periodu je živeo sa malo novca, ali je ostao dosledan svojoj ideji.

PROBIJTE LED I POKAŽITE OSEĆANJA

Čendler je veoma sarkastičan i svaka emocija se završi šalom. U jednoj epizodi su pokušavali da učine da on zaplače pokazujući mu stare fotografije i filmove. Tek kada je spustio svoj zid sarkazma i izrazio svoja osećanja Moniki, mogao je da započne snažnu emotivnu vezu. Nakon ovoga on je mnogo napredovao u svom životu i na drugim poljima, završavajući sa svojim dosadnim poslom. Kada počnete da izražavate ono što želite veće su šanse da popravite svoju stvarnost.

Pogledajte i Filmovi koji će je skinuti umesto vas

NE BRINITE O TOME ŠTA DRUGI MISLE 

Fibi je veoma ekscentrična osoba. Ona smatra da je mačka inkarnacija njene majke, čudno se oblači, peva lude pesme u javnosti i često se ponaša kao da ima šesto čulo. Ona ne razmišlja o tome da li izgleda čudno drugim ljudima, već jednostavno radi ono što je čini srećnom. Uvek je oduševljena svojim pronalascima i idejama kao što je kuća za lutke.

NIKADA NISTE PREVIŠE STARI ZA NOVE STVARI 

U jednoj epizodi Fibi priča kako kao mala nikada nije mogla da priušti bicikl stoga nikada nije naučila da ga vozi. Njen dobar prijatelj Ros joj je poklonio upadljivo roze bicikl koji je ona sa radošću u svojoj tridesetoj učila da vozi, stavivši kacigu na glavu. Ona nam hrabro pokazuje da nikada nije kasno da budemo srećni i učimo nove stvari.

IMDb: 10 najbolje ocenjenih serija

SMEH JE NAJBOLJI LEK

Ukoliko vam je osmeh preko potreban – jednostavno pogledajte Prijatelje. Ukoliko se dobro setite svako od njih je prošao određeni težak period u životu, Ros se razvodio, Čendleru se raspala porodica, Fibi je bila beskućnik, Monika nije mogla da ima decu, Rejčel je raskinula veridbu i godinama radila uzaludan posao, Džoi nije mogao da ostvari svoju karijeru… Ipak, svako od njih je svakoga dana bio nasmejan i svako je pronalazio određenu sreću u životu. Prijatelji nas uče da ne gledamo tako ozbiljno na život, bitno je da budemo srećni i gledamo pozitivno, a ostalo će doći samo.

Izvor: Bizlife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *