Žestoki frajeri Holivuda: 10 najsnažnijih muškaraca ikada - Men`s Health

Žestoki frajeri Holivuda: 10 najsnažnijih muškaraca ikada

Holivud je oduvek bio mesto na kome su se cenili mačo muškarci sa viškom testosterona, a neki od njih su stekli kultni status i postale neke od najjačih holivudskih legendi.

1. BRUS LI

Brus Li je sa svojih 171 cm i samo 62 kg jedan od najsitnijih muškaraca koji se nalazi na našoj listi.

Fantastična forma, laki pokreti borilačkih veština i mentalna snaga svakako su najzaslužniji što je Burs Li pronašao svoje mesto na ovoj listi. 

Iako je glumio u svega pet filmova, stekao je status borca za pravdu koji se hrabro zalagao za svoje ideale, po pravilu u borbama sa mogobrojnijim neprijateljima.

Pogledajte i 10 najboljih filmova Rasela Kroua

2. ČARLS BRONSON

Kada neko glumi u pet nastavaka filma koji se zove Smrtonosna želja, jasno vam je da sa njim nema šale. Odrastao je kao jedanaesto od petnaestoro dece u siromašnoj rudarskoj porodici gde je naučio stvari na teži način. Karijeru je započeo davne 1951. godine, a ostao je upamćen po odličnim ulogama jakih karakternih muškaraca, pre svega u filmovima Sedam veličanstvenih, Bilo jednom na Divljem zapadu i Veliko bekstvo.

Pročitajte i 10 najvećih boksera svih vremena

3. DŽIM BRAUN

Džim Braun je pionir među bivšim NFL igračima koji su nakon sportske karijere završili na filmu. Ovaj visoki, snažni, mišićavi tamnoputi muškarac bio je prototip žestokog momka. Krajem 1960-ih i početkom 1970-ih godina Holivudom je zavladao trend snimanja akcionih filmova i istorijskih spektakla, pa su ovakvi tipovi muškaraca bili na visokoj ceni. Mlađoj publici je poznatiji po ulozi pomoćnog trenera u filmu Svake božije nedelje.

Saznajte i 10 najboljih muških filmova svih vremena

4. KLINT ISTVUD

Jedan od retkih glumaca koji ne gubi svoj žestoki status uprkos godinama. Od samih početaka i špageti vestern filmova preko brojnih policijskih uloga tokom 1970-ih godina do novijih dana kada ga je mlađa publika upoznala u hitovima Svemirski kauboji, Devojka od milion dolara i Gran Torino, Klint Istvud je potvrdio status snažnog karakternog muškarca.

5 DŽEJMS KAN

Proslavio se u najvećem mačo filmu svih vremena Kum, igrajući ulogu Sonija najstarijeg sina čuvenog Don Vita Korleonea. Ovaj film mu je bio odskočna daska za uspešnu karijeru, u kojoj je prvenstveno tumačio uloge temperamentnih osobenjaka.

Pročitajte i  7 filmova koje željno iščekujemo ove godine

Posebno dobru ulogu ostvario je u psihološkom hororu Mizeri, gde glumi pisca Pola Šeldona.

Otkrijte i Koliko je zaista snažan bio Arnold Švarceneger?

6. VIN DIZEL

Obrijana glava, dubok glas, pištolji i majice bez rukava – tako otprilike u kratkim crtama izgledaju filmski karakteri koje tumači Vin Dizel. Taj mačo status stekao je pre svega u filmskom serijalu Fast & Furious, gde igra uličnog trkača Dominika Toreta.

Saznajte i 10 stvari koje niste znali o Vinu Dizelu

7. TOM HARDI

Predstavnik mlađe garde opakih momaka, ovaj engleski glumac je postao neizostavan deo filmskih akcionih hitova današnjice. Ostvarenja Ratnik i Pobesneli Maks: Autoput besa su ga vinula u vrh glumačkog neba, ali je najbolje kritike dobio za ulogu u poslednjem Betmenovom serijalu Vitez tame: Povratak gde je na maestralan način tumačio lik ozloglašenog Bejna.

Saznajte i 6 stvari koje niste znali o Tomu Hardiju

8. STIV MEKVIN

Prvi veliki glumac koji je sve akcione scene radio bez dublera. Mekvin je bio adrenalinski zavisnik, pa je vožnja brzih automobila i motora bila njegova svakodnevica. Zbog toga i činjenice da je bio pripadnik američkih marinaca uloge žestokih i neobuzdanih buntovnika za njega su bile prirodan izbor. Njegovi najpoznatiji filmovi su Veliko bekstvo, Sedmorica veličanstvenih i Bulit.

9. ARNOLD ŠVARCENEGER

Kao Konan, Terminator, kao Dač u Predatoru, Arnold je uvek bio simbol muške snage i moći. On je vrata Holivuda pre svega otvorio zahvaljujući svom telu da bi potom glumački napredovao i dobio neke važne uloge u velikim filmskim hitovima, pre svega tokom 1980-ih i 1990-ih godina prošlog veka.

10. SILVESTER STALONE

Ikona Holivuda zbog brojnih žestokih uloga jednostavno mora biti deo ove liste. Kao Roki Balboa osvojio je srca publike, a tokom 1980-ih godina potvrdio je status glumca sa A liste. Kobra, Tango i Keš, Na vrhu i Specijalista su ostvarenja prepuna akcije i znoja u kojima je bio odličan, ali po mnogima najopakiju ulogu je ostvario u ostvarenju Uhvati Kartera.

Otkrijte i 25 stvari koje niste znali o Silvesteru Staloneu

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *