EURO 2016: Sve što treba da znate o ovogodišnjem fudbalskom takmičenju! - Men`s Health

EURO 2016: Sve što treba da znate o ovogodišnjem fudbalskom takmičenju!

Propozicije takmičenja su promenjene, pa po prvi put imamo format sa 6 grupa po 4 tima u svakoj. Ovakav sistem takmičenja omogućava brojnim ekipama da obezbede plasman u drugu fazu takmičenja, jer svega 8 ekipa neće otići u eliminacionu fazu. U osminu finala plasiraće se po dve reprezentacije iz svake grupe, kao i četiri najuspešnije trećeplasirane selekcije, piše BBC.

KO SU FAVORITI OVOGODIŠNJEG EVROPSKOG PRVENSTVA U FUDBALU?

I pored činjenice da su šampioni Evrope bile selekcije Danske i Grčke, vrlo je teško uključiti se u borbu za sam vrh pored već tradicionalnih fudbalskih nacija.

Saznajte i Savršene grickalice za fudbalsko veče

Sa najviše šansi za slavlje na takmičenje odlaze aktuelni svetski prvaci Nemci, kao i selekcije Španije i domaćina Francuske.

Drugi red favorita čine ekipe Engleske, Italije, Belgije i Hrvatske.

Zanimljiv podatak je i činjenica da je selekcija Francuske uvek osvajala velika takmičenja kada je bila domaćin (Evropsko prvenstvo 1984. godine i Svetski kup 1998. godine), pa mnogi zbog toga trikolore smatraju glavnim favoritom. Uz sve to oni su sjajno vođeni od strane njihovog selektora Didijea Dešampa koji je bio član zlatne francuske reprezentacije i koji je postavio odlične osnove za uspeh selekcije koja je puna velikih talenata poput Pola Pogbe, Antonija Marsijala i Bleza Matuidija.

Španci su osvežili svoju ekipu i promenili pomalo umornu okosnicu moćnog tima koji je jedini u istoriji fudbala osvojio tri vezana velika takmičenja. Igrači poput Davida De Hee, Andresa Inijeste i Alvara Morate daju im dovoljno argumenata da očekuju velike stvari.

Nemačka svoj kvalitet bazira na jakom kolektivu, odličnoj organizaciji i tradiciji koja je na njihovoj strani. Tu su još supermoćna Belgija, koja već dugo čeka veliki rezultat (vrlo opravdano s obzirom na igrački kapacitet), potom nikad spremnija i talentovanija Engleska, pronicljiva Italija i selekcija Hrvatske koja ima verovatno najbolji vezni red na šampionatu.

Pročitajte i  Pobedite stres: 3 načina da iz njega izvučete najbolje

Saznajte i Ovako izgleda ishrana profesionalnih fudbalera!

MOGUĆA IZNENAĐENJA?!

Oči javnosti će biti uperene i na moguća iznenađenja na pvenstvu, a iskustva su nam pokazala da nas na svakom prvenstvu uvek iznenade i neki novi timovi.

Pre svih tu je selekcija Portugala sa najvećom zvezdom Evropskog prvenstva – Kristijanom Ronaldom, kompaktne selekcije Slovačke i Češke, najveći hit kvalifikacija Island, koji ima svega 21.508 registrovanih igrača i selekcije Poljske i Velsa koje imjau dve velike zvezde u svojim ekipama – Roberta Levandovskog i Gereta Bejla.

ZVEZDE TAKMIČENJA

U najveće zvezde ovogodišnjeg takmičenja se ubrajaju Kristijano Ronaldo, Nemci Manuel Nojer, Tomas Miler i Toni Kros, zatim belgijska armada predvođena Edenom Azarom i Kevinom De Brujneom.

Otkrijte i 3 efikasne vežbe za noge vrhunskih fudbalera!

Luka Modrić i Ivan Rakitić iz Hrvatske, Austrijanac David Alaba i neizostavni Zlatan Ibrahimović su samo neka od imena koja će biti deo najkvalitetnijeg Evropskog prvenstva do sada.

Treba napomenuti da su domaćini učinili sve da prvenstvo dobije zaista dobije reputaciju najboljeg prvenstva do sada, a u izgradnju novih i renoviranje kultnih stadiona širom Francuske uložili su gotovo dve milijarde evra.

Dovoljno razloga da i vi narednih 30 dana uživate u najboljem fudbalu.

Vežbaj kao Ronaldo: Kako trenira najbolji fudbaler sveta

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *