Evo šta se dogodi kada mesec dana jedete i trenirate kao nadmoćni Rok - Men`s Health

Evo šta se dogodi kada mesec dana jedete i trenirate kao nadmoćni Rok

ISHRANA

Rok dnevno unosi više od 5.000 kalorija, koje deli u sedam podjednakih obroka. Svakog dana pojede čak kilogram ribe, a uz njega redovno jede jaja, odreske, piletinu, povrće i krompir.

Kad je Vebster pročitao kako izgleda dnevna rutina slavnog snagatora, odlučio je ne samo da proba, već je o svemu pisao na internetu (rockingfor30days).

Posle mesec dana života prema pravilima Dvejna Džejsona zaključio je da je to prilično zamorno i mnogo skupo.

Međutim, nije novac jedino bez čega je ostao. Da biste izgledali poput Roka potrebno je uložiti i vreme i to mnogo vremena. Vebster je svakog dana trošio sat i po samo na pripremu hrane. Za svaki od njegovih sedam obroka trebalo mu je po dvadeset minuta da ga pojede, što znači da je proveo dva sata i 20 minuta samo konzumirajući hranu.

„Najveći problem s hranom jeste što morate da prekinute sve što radite. I tako nekoliko puta dnevno“, ispričao je Vebster.

Sedmi i poslednji obrok u danu je po običaju proteinski šejk. Rok ga kombinuje sa omletom od deset belanaca i obiljem povrća 

pripremljenog u ribljem ulju. Za bolji ukus on u proteinski šejk dodaje kašičicu cimeta pa ima ukus poput meksičke horčate. 

Međutim, Marku Vebsteru nije samo ishrana oduzimala vreme.

TRENING

Šest dana u nedelji je morao sat vremena da radi kardio vežbe i još 90 minuta da diže tegove, a time je svakog dana sagorevao 3.550 kalorija. Trenirao je šest puta nedeljno po podeljenim mišićnim grupama: jedan dan grudi, dva dana noge, pa jedan dan ruke i ramena i to u periodu od dva sata dnevno.

Što se tiče samog treninga snage, Rok je radi sedam vežbi i to po principu 4 serije i 12 ponavljanja.

Ovaj trening plan se pokazao kao odličan u izbegavanju potencijalnog zamora i bola mišića

Pročitajte i  Ovo je vaš organizam sat vremena nakon što pojedete picu

Znači svakog je dana gubio pet sati na pripremu hrane, konzumiranje hrane i trening.

Iako mu je na kraju meseca težina bila ista kao i na početku, promene na Vebsteru bile su više nego očigledne. Dobio je popriličnu mišićnu masu, a osetio je i da je snaga njegovih mišića mnogo veća.

„Imam 37 godina i s vremena na vreme nešto me zaboli, ali kad sam ovo radio nije mi bilo ništa. Osećao sam se bolje nego ikada. Broj otkucaja srca tokom mirovanja pao mi je za pet otkucaja po minutu. Osećam se fantastično“, ispričao je.

Čak je i Rok čuo za svog imitatora. Na početku je bio sumnjičav, ali je na kraju je odao priznanje Vebsteru.

Vebster ipak upozorava ostale da ne pokušavaju ovu rutinu ako su dotad samo sedeli na kauču i nisu se bavili nikakvom fizičkom aktivnošću.

„Verovatno biste se ubili. To je njegov način života. Činjenica da on živi ovako i trenira toliko svakog dana, dok paralelno snima filmove i boravi na setu po 14 sati mi je apsolutno fascinantna. Taj nivo discipline mi je potpuno neverovatan“, rekao je Vebster.

Izvor: Kurir.rs

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *