Top 5 najboljih uloga Dragana Nikolića - Men`s Health

Top 5 najboljih uloga Dragana Nikolića

1. MLAD I ZDRAV KAO RUŽA

U ovom filmu glumi Stevana, kriminalca koji od sitnog lopova postaje velika gradska faca, a kroz ceo film se provlači buntovnička ličnost koju je Dragan vrlo slikovito prikazao.

2. NACIONALNA KLASA

U ovom filmu Dragan Nikolić glumi Flojda, buntovničkog šmekera koji na sve načine pokušava da izbegne svaki vid autoriteta i prkosi svim životnim pravilima.

3. POSLEDNJI KRUG U MONCI

Ovaj film predstavlja priča o Urketu autsajderu koji je sedam godina proveo u zatvoru zbog pljačke. Večiti pobunjenik, nezadovoljan sistemom i ljudima koji ga okružuju, želi da uspostavi put sopstvene pravde.

4. LAVIRINT

Nakon 20 godina provedenih u inostranstvu, izlečeni kockar Pop (Dragan Nikolić) se vraća u svoju zemlju. Kod kuće sreće Lakija (Josif Tatić), prijatelja iz ludih mladalačkih dana, sada običnog službenika. Još uvek neodlučan čime će se baviti u životu, Pop sa Lakijem odlazi na duhovnu seansu. Pop se sureće sa demonima iz prošlosti i pokušava da nađe izlaz iz bezizlazne situacije.

5. BALKAN EXPRES

Grupa sitnih lopova i varalica luta po mestima prerušena u muzički sastav „Balkan Ekspres“. Počinje okupacija i jedina briga ovih džeparoša je kako sačuvati glavu na vetrometini prvih ratnih strahota. U ovom filmu Dragan Nikolić glumi Popaja, muškarca koji celokupnu situaciju tretira sa dozom humora i cinizma.

U svim svojim ulogama ostavio je utisak velikog šmekera, kao i duhovitog lika tako da je bilo vrlo teško odabrati 5 najboljih.

Činilo se da u ovim ulogama nije ni glumio, nego da je jednostavno ceo taj humor i ležeran stil bio u stvari i njegov stil života.

Koji je vaš omiljeni film Dragana Nikolića?

B.D.

Pročitajte i  Modni komadi koji su stekli status legendarnih
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *