Kako da naučite strani jezik za samo 7 dana? - Men`s Health

Kako da naučite strani jezik za samo 7 dana?

Sigurno je da ne možete da naučite da govorite tečno strani jezik za samo nedelju dana, ali možete da naučite dovoljno dobro da se sporazumevate i da možete da naručite jelo u restoranu ili da steknete prijatelje među lokalnim stanovništvom.

PRVI KORAK: POSTAVITE PRIORITETE

Prva stvar koju treba da uradite jeste da shvatite šta vam je najbitnije na putovanju. Da li želite da posetite turističke atrakcije? U tom slučaju identifikujte mesta, koja želite da vidite i zapišite na papiru mesta koja želite da vidite. Ili želite da idete na ronjenje? Onda zapišite sajtove za ronjenje na parčetu papira.

Kako da brzo i jednostavno naučite strani jezik?

Idealno je da sve što napišete naučite napamet dok dođete do odredišta ili da barem naučite da izgovorite nekome od starosedeoca.

DRUGI KORAK: NAUČITE KONJUGACIJU OSNOVNIH GLAGOLA

Budući da želite da naučite jezik za manje od nedelju dana, nemojte da gubite vreme na kupovinu knjiga ili cd-a. Na internetu možete da naučite jezik brzim praktičnim vežbama. Probajte da naučite najčešće reči i osnovne glagole.

TREĆI KORAK: NAUČITE DA NARUČITE HRANU I DA PITATE ZA LOKACIJU

Bez obzira šta radite na putovanju, moraćete da odvojite vreme za hranu. Stoga naučite kako da naručite nešto u restoranu. Obavezno naučite sledeće fraze: “Mogu li da naručim?”, “Za poneti”, “Za ovde”, “Da, molim Vas”, “Ne, hvala”, “Kako da dođem do…?”, “Koliko daleko je…?”, “Levo, devno, pravo”.

Pročitajte i 20 sajtova koji će vam promeniti život

ČETVRTI KORAK: OSNOVNA KONVERZACIJA

Jednom kada dođete do željene destinacije, nije na odmet da se prilagodite i budete ljubazni prema lokalnom stanovništvu. Naravno da nećete moći da vodite duge razgovore, ali najmanje što možete da uradite jeste da odgovorite ako neko započnete konverzaciju sa vama.

Pročitajte i  Otkrivamo: evo zašto mačke ne bi trebalo puštati u krevet

“Ćao”, “Drago mi je da smo se upoznali”, “Izvinite”, “Hvala”, “moje ime je…” – neke su od osnovnih reči i rečenica, koje će vam olakšati konverzaciju sa starosedeocima.

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *