Jeste li probali sportsku odeću koja ubrzava oporavak mišića? - Men`s Health

Jeste li probali sportsku odeću koja ubrzava oporavak mišića?

KOMPRESIVNA ODEĆA

Uloga kompresivne odeće zbog svoje pripijenosti uz telo je slična specijalnim medicinskim čarapama za smanjivanje pritiska na vene. Ove čarape pokrivaju stopalo i članak i protežu se sve do kolena i podstiču kompresiju koja pojačava cirkulaciju.

Kompleksne tehnologije u proizvodnji sportske odeće bazirane su na pritisku na telo. Taj pritisak proizvodi efekat masaže koji stimuliše protok krvi. Sa više krvi u mišićima lakše ćete se oporaviti od hemijskih reakcija u vidu lučenja laktata i mlečne kiseline posle fizičkih napora.

Creed style: 5 načina da ovladate sportskim stilom

Svi smo bar jednom u životu osetili strašnu upalu mišića nakon napornih treninga ili posle vežbanja nakon pauze. Ovi upalni procesi uglavnom traju 48 sati i tokom tog perioda dolazi do smanjenja mišićne snage, vremena reakcije i slabije koordinacije pokreta.

KOJE SU KORISTI OD KOMPRESIVNE ODEĆE?

Nošenjem uske kompresivne sportske opreme tokom i posle treninga smanjićete ukočenost, umor u mišićima i ubrzaćete proces oporavka.

ALTERNATIVA ZA BOLJI OPORAVAK

Opšte je poznato da vrhunski sportisti svoje treninge i mečeve završavaju boravkom u hladnim kupkama punim leda. Postoje još mnoge metode oporavka kao što su kontrastne kupke, odnosno ulazak neizmenično u hladnu, pa u toplu vodu. Uz pomoć ovog principa povećaćete protok krvi u mišićima i tako se lakše rešiti mlečne kiseline koja stvara umor.

Zašto treba da se odlučite za sportski parfem?

Kontrastne kupke pomažu i kod aktiviranja nervnog sistema i širenja krvnih sudova u medicini poznatoj kao vasodilacija. Sa rastom temperature dolazi do smanjenja bola, mišićne relaksacije, promena u venama i opuštanja ligamenata i tetiva. U uslovima hladnog okruženja smanjuje se osećaj bola i sužavaju se vene pa to pozitivno deluje na otoke.

Ovi tretmani nisu dostupni svima, pa se kao alternativa nameće kompresivna odeća napravljena uz pomoć najmodernijih tehnologija.

Pročitajte i  IGYG metod za veće bicepse

ŠTA JOŠ DOBIJAMO OD KOMPRESIVNE ODEĆE?

  • Tehnologija za kontrolu vlažnosti uklanja znoj sa tela i tako ga hladi
  • Zbog samog dizajna ovih odevnih predmeta zadržaćete toplotu tela u hladnim uslovima i obrnuto
  • Materijali od kog se pravi ova odeća imaju antibakterijska svojstva i čine odeću uvek svežom

Sportska odeća – udobnost i ležernost

KAKO NOSITI KOMPRESIVNU ODEĆU?

  • Rasporedite tkaninu jednako po površini noge
  • Što više površine tela pokrijete imaćete bolji oporavak. Helanke su bolje od šortsa.
  • Nađite odgovarajuću odeću za sebe. Dizajn je urađen tako da postoje muški i ženski komadi pre svega napravljeni kako bi se postigao što veći komfor i udobnost u toku vežbanja

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *