Bori se sa problemima, a njoj pomozi: Men's Health u kampanji #tisibitna protiv nasilja nad ženama - Men`s Health

Bori se sa problemima, a njoj pomozi: Men’s Health u kampanji #tisibitna protiv nasilja nad ženama

Promenjeni uslovi života usled pandemije imaju razne nevidljive nuspojave, a jedna od njih je povećan rizik od nasilja u porodici. Pošto snaga ne donosi samo privilegiju, već i odgovornost, Men’s Health, kao najveći svetski žurnal snage, priključio se kampanji #tisibitna protiv nasilja nad ženama u doba korone.

Vreme samoizolacije stanovništva čitavog sveta predstavlja višestruki izazov za svakoga od nas. Promene prioriteta, neprekidna neizvesnost, suočavanje sa sopstvenom nemoći, strepnja i mnoge druge posledice predugog vremena provedenog u zatvorenom prostoru okolnosti su koje mogu da nas dovedu do dva odredišta: ili će probuditi heroja u nama, ili izvući iz nas ono najgore. Na nama je da obezbedimo da se desi ono prvo. Jedna od najvećih pretnji suživota u ograničenim uslovima kretanja jeste tenzija koja se javlja među parovima jer doslovce svo vreme provode zajedno. 

Naučne statistike kažu da se nemoć vezana za spoljne okolnosti često pretvara u međusobnu netrpeljivost, jer zatvorene osobe krivicu za situaciju pripisuju jedna drugoj. Naravno, stabilna ličnost ima kontrolu nad svojim porivima i vrlo brzo je u stanju da shvati da je ta netrpeljivost neopravdana i da bes smeni potreba da se partneru pruži podrška. Međutim, intelektualno uskraćene, mentalno nestabilne i osobe koje su žrtve kompleksa nemaju ovu vrstu samopreispitivanja, već se prepuštaju porivima ne sumnjajući u njihovu ispravnost. Tada nastaje nasilje, koje je posledica ekstremne mentalne i duhovne slabosti.

Dugogodišnji apeli na žene da ne trpe nasilje, već da napuste nasilnika, osamostale se i žive stabilan i srećan život jedna su strana ovog fronta. Druga je na našoj teritoriji. Već godinama, magazin Men’s Health sa svojim čitaocima predstavlja zajednicu koja razmenjuje iskustva, naučne podatke i najnovije trendove da bi muškarca, kao pojedinca, učinio jačim, boljim i srećnijim ljudskim bićem. Iz tog razloga, priključivanje ovog brenda kampanji protiv nasilja nad ženama predstavlja našu svetu dužnost. 

Kroz seriju sadržaja koji daju informacije o tome kako vreme u izolaciji iskoristiti za sopstveni napredak, bilo da je reč o telu, umu ili duhu, Men’s Health nudi rešenje svim onima koji osete pritisak zbog okolnosti u kojima danas živimo. Ne pobeđuje onaj ko traži krivca, već onaj ko traži rešenje. Naposletku, muškarac koji podlegne porivu da bude nasilan prema ženi biva slabiji, lošiji i nesrećniji. Snaga nije sila koju je neko u stanju da oslobodi. Ona se meri onime što se sa tom silom uradi.

VAŽNI BROJEVI

Pročitajte i  Pobedite stres: 3 načina da iz njega izvučete najbolje

Nacionalni SOS broj: 0800-222-003

SIGURNE KUĆE

Beograd: 062/304 560 (broj je dostupan 00-24)

Novi Sad: 021 6465 746

Pančevo: 013 319 843

Sombor: 062/787 375

Smederevo: 062/608080

Zrenjanin: 064/6488 104

Kragujevac: 065/ 6120 490

Niš: 018 521 210

Leskovac: 064/8986 697

Vranje: 064/8012 962

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *