Proizvod šale od globalnog značaja: Veb-sajt koji računa koliko toalet papira vam je zaista potrebno - Men`s Health

Proizvod šale od globalnog značaja: Veb-sajt koji računa koliko toalet papira vam je zaista potrebno

Jedan od prvih globalnih efekata pandemije Covid-19 bila je jurnjava za toalet papirom. Svi su garantovali da neće ponestati, ali izgleda da ta poruka nije stigla do potrošača.

U trenutku kada je skoro čitav svet proglasio vanredno stanje i namirnice, kao i toalet papir se kupuju vrlo često u količinama koje diktira panika – probio se do korisnika veb-sajt – howmuchtoiletpaper.com – koji vam omogućava da tačno znate koliko toalet papira vam je potrebno, tj. kolika vam je potrošnja, na osnovu čega možete da planirate i kupovinu. Iako je na engleskom, sajt je veoma intuitivan. Bićete sigurni da nećete ostati bez toalet papira.

Morate samo navesti broj rolni koje imate kod kuće i koliko puta dnevno u proseku svaka osoba iz kuće ode u kupatilo. Takođe, možete uneti tačno broj listova koje koristite odjednom, bez obzira da li je papir koji koristite dvoslojni ili ne, između ostalih funkcija.

Šala koja je postala korisna

Sajt su napravili Ben Seson i Sem Haris. Dvojica studenata sa Univerziteta u Birmingamu, u Velikoj Britaniji. Sve je počelo iz šale, ali ubrzo su shvatili da će ovo zapravo biti korisno sredstvo za mnoge. Nadaju se ponosno da će to ublažiti paniku onih koji su skloni da kupuju mnogo više od onoga što im je zaista potrebno.

Izbegnite ludilo: Ukupno 5 stvari vam je neophodno da imate u vreme korona virusa

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  EURO 2016: Sve što treba da znate o ovogodišnjem fudbalskom takmičenju!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *