Kiša negativno utiče na raspoloženje: istina ili zabluda? - Men`s Health

Kiša negativno utiče na raspoloženje: istina ili zabluda?

Iako često pričamo o vremenu i vremenskim prilikama, istraživanja pokazuju da nam i nije toliko stalo do vremena. Bar ne onoliko koliko mislimo.

Pročitajte i: 7 trikova za bolje raspoloženje

Bilo da greje sunce ili pada kiša, bilo toplo ili hladno, sa ili bez vetra, tokom radnih dana zapravo niko ne razmišlja o vremenu.

VREME MINIMALNO UTIČE NA NAŠE RASPOLOŽENJE

Podaci prezentovani na konferenciji Kraljevskog ekonomskog udruženja urušili su stanovište da loše vreme negativno utiče na naše raspoloženje. Analiza je pokazala da su ljudi češće nervozni kada je vreme sunčano zato što lep dan moraju da provedu u kancelariji ili na drugom radnom mestu. Ipak, i taj uticaj je toliko mali da je zanemarljiv.

Saznajte koje namirnice popravljaju loše raspoloženje

Doktor Franc Buša, s Univerziteta “Vestminster” sproveo je istraživanje koje se temelji na podacima iz vremenskog intervala od 17 godina, a uključuje oko 10. 000 ljudi.

Doktor Buša kaže:” Verovanje da lepo vreme poboljšava raspoloženje nije zaključak koji se može izvesti iz mog istraživanja. Britanci svakodnevno dožive velike vremenske promene, ali porast i pad temperature, kao ni kiša, ne utiču na njihovo raspoloženje.”

LEP DAN NAM MOŽE POPRAVITI RASPOLOŽENJE

Šta da obučete kada vas iznenadi prolećna kiša?

Zapravo, ljudima se više pokvari raspoloženje ukoliko divan dan moraju da provedu u kancelariji ili na poslu. Doktor Buša je izračunao da 10 sati lepog vremena može da pokvari raspoloženje za samo 1 odsto.

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Gde je na svetu pivo najjeftinije?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *