Karl Kralj Koks: Legenda se vraća na EXIT - Men`s Health

Karl Kralj Koks: Legenda se vraća na EXIT

“O da, o da, o da… fantastični Exit, fantastični Exit…”, arogantnim britanskim akcentom rekao je 2014. u mikrofon, nakratko prekinuvši svoj tehno set na Petrovaradinskoj tvrđavi. O, da, dolazi opet, u četvrtak 4. jula na mts Dance arenu, sa trosatnim setom. Fantastično!

Biće to ujedno i obeležavanje desetogodišnjice čuvenog nastupa iz 2009. godine koji se ubraja među najveće žurke u istoriji elektronske muzike. “To je bilo jedno od mojih najboljih iskustava”, potvrdio je Koks i dodao da se na Dance Areni mora nastupati punim srcem: “Novac ne može da kupi taj osećaj, ovde moraš da daš svoju dušu, da budeš ono što jesi i to je zaista posebno kod Exita!”

Rođen je na Barbadosu, a odrastao u Londonu, u njegovom južnom, siromašnom delu. Muziku je počeo da miksuje sa 16 godina. Koliko god to čudno zvučalo, možda je princ Čarls najzaslužniji za to što se tamnoputi, dežmekasti, harizmatični, energični disk-džokej domogao prilike da pokaže šta ume. Naime, fondacija britanskog princa dodelila mu je 1.000 funti da kupi DJ opremu i počne da nastupa.

Počeo je da pušta haus, pa se usmerio na tvrđi zvuk i postao drugo ime za tehno, zajedno sa Svenom Vatom, Džefom Milsom i Ričijem Hotinom.

Puštao je muziku u britanskom parlamentu, na dvorovima, na najneverovatnijim mestima…

View this post on Instagram

Pointing out the best moves on the dance floor!!

A post shared by Carl Cox (@carlcoxofficial) on

Predaje na Ultra Music Festivalu u Majamiju i na drugim muzičkim događajima gde drži radionice. U svojoj kolekciji ima 150.000 ploča koje čuva u tri garaže, u svojoj kući u Melburnu.

Pročitajte i  Evo zašto je Idris Elba najkul muškarac na planeti

Povratku ovog DJ velikana na EXIT prethodila je uzbudljiva zajednička akcija organizatora i njegovih brojnih fanova – nakon što je objavljeno da je apsolutni pobednik godišnje ankete u kojoj je publika Exita sa svih krajeva planete izabrala koga želi da vidi na Dance Areni, na svim zvaničnim kanalima Exita objavljen je video u kojem su organizatori pozvali “Kralja Karla” da se vrati na tvrđavu, u šta su se odmah uključili i mnogobrojni fanovi koji su podelili video uz hešteg #CarlCoxEXIT, pozivajući ovu živu ikonu za miks pultom da se vrati pred “najeksplozivniju publiku”, kako ju je lično nazvao u jednom od brojnih intervjua gde je govorio o Exitu.

Kralj se vraća!

Foto: Profimedia

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *