Pakleni dvotočkaši: Upoznajte najveće favorite ovogodišnje Xross Challenge trke - Page 2 of 2 - Men`s Health

Pakleni dvotočkaši: Upoznajte najveće favorite ovogodišnje Xross Challenge trke

Miha Špindler – favorit domaće publike

Slovenac Miha Špindler (34) je najiskusniji enduro vozač na prostoru bivše Jugoslavije. Imao je izuzetno uspešnu motokros karijeru nakon čega je prešao na hard enduro u kome je takođe osigurao mesto među najboljim takmičarima sveta. Miha vozi sve velike svetske trke, a ovo će mu biti peto učešće na Xross Challenge gde je trijumfovao 2015. godine, a i naredna tri izdanja završio je na podijumu. Špindler kaže da se na Tari oseća kao kod kuće i vrlo dobro poznaje teren te planine, te ne treba potceniti njegovo bogato iskustvo jer je ozbiljan kandidat za pobednika.

Foto: Attila Szabo

Matija Zec – mlada nada regionalne scene

Matija Zec (24) iz Hrvatske se hard endurom bavi od 2014. godine, ali je u startu svima stavio do znanja da je on neko na koga treba obratiti pažnju. Najbolji je hrvatski vozač i jedan od najboljih u regionu, što i ne čudi jer mu je jedan od mentora upravo Miha Špindler. Osim regiona takmičio se i na čuvenom Erzbergrodeu u Austriji, na kome je ove godine završio na visokom 24. mestu od 500 takmičara. Zecu će ovo biti treće učešće na Xross Challenge, gde mu je protekle dve godine šampionska titula izmicala za par sekundi, te je morao da se zadovolji vice-šampionskom pozicijom.

Foto: Predrag Vučković

Teodor Kabakčijev – enduro as iz Bugarske

Teodor Kabakčijev (21) iz Bugarske je takođe amater koji hard enduro karijeru gradi balansirajući između trka i studija. Svoj karakter i izdržljivost redovno testira na najvećim trkama sveta kao što su Erzbergrodeo, Sea To Sky, Romaniacs i druge. Teodor je energični vozač koji nema problem da se uhvati u koštac sa brutalno teškim preprekama te zbog toga i ostvaruje dobre rezultate.

Pročitajte i  STOP nasilju nad ženama! Humanitarna trka "Imam ime, korak i glas" 25. novembra
Foto: Predrag Vučković

Za razliku od ostalih evropskih enduro trka, ulaz na Xross Challenge je besplatan za posetioce koji imaju jedinstvenu priliku da uživo gledaju najbolje enduro vozače u akciji. Jedan od najinteresantnijih segmenata trke biće Akrapovič Super test koji će se održati u petak od 17h na Kaluđerskim barama na Tari. Reč je o specijalnom poligonu sa preprekama, dok će ostatak trke publika moći da gleda sa nekoliko lokacija na planini.

Foto: Shutterstock

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *