GusGus pred koncert u Beogradu poručuju: Daćemo sve od sebe da napravimo dobru zabavu - Men`s Health

GusGus pred koncert u Beogradu poručuju: Daćemo sve od sebe da napravimo dobru zabavu

Islandska avangardna atrakcija GusGus, poznati majstori plesne elektronike, nastupiće u u subotu 11. maja u Barutani na Kalemegdanu. Te večeri domaću podršku pružiće im Marko Milosavljević, sa specijalnim setom, kroz koji će se preplitati raznovrsni muzički žanrovi iz njegove bogate kolekcije ploča, koja uključuje i džez, soul, fank i disko.

GusGus su miljenici svake publike koja voli dobre žurke i plesnu muziku, nordijski elektro zvuk, kao i magične i uzbudljive lajv nastupe sa umetničkim pečatom. Na samim počecima, njihova muzika je bila pod snažnim uticajima trip hopa, koji su vremenom zamenili za klupski haus zvuk s euforičnim pop senzibilitetom očaravajućih emocija i energije.
GusGus će u Beogradu svirati pesme sa aktuelnog izdanja, „Lies are more flexible“ za koji kažu da im je omiljeni album do sada, a predstavlja fuziju ambijenta, dauntempa, progresiv hausa i neo-elektronike uz dozu italodiska osamdesetih i retro sintvejva, koji slušaoca vodi na emotivno putovanje. Takođe, u repertoar će uvrstiti još uvek neobjavljene numere, kao i popularne hitove kao što su: „David“,„Over“, „Arabian Horse“, „Obnoxiously Sexual“ i mnoge druge pesme iz dvadesetpetogodišnje karijere.

Pred svoj prvi nastup u beogradskoj Barutani, ovaj islandski dvojac poručuje: „Sećamo se da smo nastupali u Beogradu nekoliko puta i da imamo dosta fanova tamo. Bilo je veoma zanimljivo i sada očekujem jednako dobru žurku. U Hangaru smo se jako dobro zabavljali. Tada smo imali četiri zahtevna nastupa za redom u različitim gradovima, a taj u Hangaru je bio treći po redu. Ali bio je odličan. Ovog puta imamo priliku da izvodimo nove pesme sa našeg albuma „Lies Are More Flexible“ koji je objavljen prošle godine. Takođe planiramo da isprobamo novu numeru na kojoj trenutno radimo spremajući sledeći album. Pokušaćemo da pronađemo balans između novih pesama i dobro poznatih klasika. Daćemo sve od sebe da napravimo dobru zabavu i očekujemo zauzvrat isto to od beogradske publike.“

Pročitajte i  Muzikom protiv anksioznosti

GusGus su u nastali 1995. godine u Rejkjaviku kao kolektiv muzičara, producenata, filmskih stvaralaca i izvođača, dok su danas duo najpoznatiji po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji elektra, tehna, trip hopa i hausa, uspešno ukomponovanoj sa popom i drugim muzičkim žanrovima. Sarađivali su s nekim od najpoznatijih imena elektro i pop scene, među kojima su i Björk, Roisin Murphy, Depeche Mode, Sigur Ros i Ian Brown.

Za skoro tri decenije karijere, GusGus su izdali deset studijskih albuma. Proslavili su se svojim drugim albumom „Polydistortion“ (1997), jednim od najboljih diskografskih dragulja devedesetih, posle kojeg su usledili nastupi širom sveta.

Dan ranije, u petak 10. maja, na otvaranju šeste sezone u Barutani nastupiće legenda nemačke tehno scene – di-džej i producent Oliver Huntemann, zajedno sa Ilijom Đokovićem, jednim od lokalnih muzičkih talenata u usponu, koji se nedavno našao na prvoj poziciji Beatport Tehno Top 10 liste najboljih izdanja.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *