Zakoračite kroz vreme: Svetsko prvenstvo u viteškim borbama! - Men`s Health

Zakoračite kroz vreme: Svetsko prvenstvo u viteškim borbama!

Od 2. do 5. maja saznaćemo ko će biti pobednik Svetskog prvenstva u nacionalnim istorijskim srednjovekovnim borbama „BITKA NACIJA“ u Smederevskoj tvrđavi.

U okviru spektakularne srednjovekovne Smederevske tvrđave, posetioci će biti u prilici da tokom četiri dana dožive doba srednjeg veka i pogledaju kako su nekada izgledale bitke vitezova.

Publika će tokom trajanja ove manifestacije moći da uživaju u koncertima muzičke grupe „Spiritual Seasons“, a nakon dešavanja u tvrđavi, očekuje ih muzički program na gradskom trgu sa nastupima grupa „The Rock“, „Nikola Čubrilo Band“ i „Generacija 5“, “Yu Grupa”, “Orthodox Celts” kao i mnogih drugih!

Tokom drugog dana „Bitke naroda“, u petak 3. maj, održaće se nominacije za muškarce i žene za individualne borbe 1 na 1, ali i za grupne borbe u kojima učestvuje po 5 članova žeskog i po 12 članova muškog tima.

Foto: Promo

U subotu 4. maja, biće održane nominacije za muške i ženske individualne dvoboje 1 na 1, kao i nominacije za borbu protiv muškaraca. Posetioci tvrđave će tog dana moći da uživaju i u nominacijama za muškarce za grupne borbe u kojima učestvuje po 30 članova tima, u nominacijama za žene koje se bore sve protiv svih, ali i u borbi vitezova 15. veka u punom oklopu.

Finalni dan manifestacije, nedelja 5. maj, publici će priuštiti finalne nominacije za muškarce i žene u individualnim borbama, za muškarce i žene u Pro-fights kategoriji, kao i nominacije za muškarce koji učestvuju u grupnim borbama sa po 150 članova svakog tima.

Smederevska tvrđava, grandiozni spomenik srpske kulture i monumentalni grad despota Đurađa Brankovića i njegove žene Jerina, koji se nalazi na mestu gde se malena reka Jezava uliva u veliki i moćni Dunav, posetiocima će dočarati deo burnih istorijskih vremena i oživeti mitove i legende najveće nizinske tvrđave u Evropi.

Pročitajte i  Doživite srednji vek u okviru Svetskog prvenstva u viteškim borbama "BITKA NACIJA"
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *