20. Memorijal "Igrajmo za šesnaest" u SC Voždovac - Men`s Health

20. Memorijal “Igrajmo za šesnaest” u SC Voždovac

RTS poziva sve zainteresovane da se pridruže učesnicima ovogodišnjeg Memorijala “Igrajmo za šesnaest“ u SC Voždovac na Banjici u nedelju 14. aprila popodne. Prenos superfinala Turnira je na RTS 2 i RTS Svet u 16. 50.

Program Memorijala unazad dva ipo meseca takmičenja obuhvatio je šest sportova, više od 200 ekipa, 2.500 takmičara iz Srbije i inostranstva. Tokom trajanja završnih superfinalnih utakmica u malom fudbalu za žene i muškarce u prenosu ćemo se osvrnuti i na sve protekle događaje u brojnim sportovima. Ono što čini ovaj turnir posebnim je druženje i fer plej nadmetanje, nezapostavljajući takmičarski karakter.

Memorijalni sportski turnir RTS “Igrajmo za šesnaest” vremenom je od turnira u malom fudbalu za zaposlene u RTS-u prerastao u masovnu sportsku manifestaciju koja se održava širom Srbije nekoliko meseci uoči 23. aprila. Ovog proleća za RTS-ovih šesnaest, i za sve žrtve NATO bombardovanja Srbije, mali fudbal se igrao u Beogradu i u osam gradova naše zemlje. Osim malog fudbala sećanje na RTS-ovih 16 odaju i učesnici u basketu “3 na 3”, u stonom tenisu, kuglanju, elektronskoj verziji fudbala – PES-u, od ove godine i u šahu, a pridružili su nam se na sportskom terenu i najmlađi, RTS Petlići.

Na dan finala, od 11 časova u SC Voždovac na Banjici održaće se kuglaški turnir. Od 15 časova i 30 minuta sledi superfinale takmičenja na kome će se još jednom okupiti predstavnici svih sportova.

Superfinale 19. Memorijalnog turnira “Igrajmo za šesnaest“ u SC Voždovac na Banjici organizuju Sportski savez Beograda i RTS. Ulaz je besplatan za sve zainteresovane, a prenos na Drugom programu RTS i RTS Svet počinje u 16.50 časova.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom date lični pečat ovoj sportsko – humanitarnoj manifestaciji!

Voditelji: Dragana Кosjerina i Branko Veselinović. Кomentator utakmica: Nemanja Matić
Urednik Sportske redakcije RTS: Zoran Marković, reditelj prenosa: Veselin Grozdanić

Satnica finala

Sportski centar „Voždovac” na Banjici, nedelja, 14. april 2018.
11:00 – Početak takmičenja u kuglanju

Mali fudbal:

15.30 – Utakmica za treće mesto – žene
16.05 – Utakmica za treće mesto – muškarci
17.20 – Finale – žene RTS Planeta: Sportska RTS
18.10 – Finale – muškarci

Da se nikada ne zaboravi!

Nedugo posle ponoći 23. aprila 1999, tokom NATO bombardovanja Srbije, pogođen je proizvodno-emisioni centar Televizije Beograd u Aberdarevoj ulici. Projektil je zbrisao zgradu od krova do temelja i usmrtio šesnaest ljudi na radnim mestima. Radio-televizija Srbije unazad 20 godina organizuje Memorijalni sportski turnir “Igrajmo za šesnaest” u znak sećanja na njihove živote, pod sloganom “Da se nikada ne zaboravi i nikome ne ponovi”.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *