Nauka kaže da mišići rastu (i) od novca. Evo kako - Men`s Health

Nauka kaže da mišići rastu (i) od novca. Evo kako

Nauka kaže da mišići rastu (i) od keša. Evo kako

Ostanite u kontaktu s novcem da biste bili nagrađeni prisustvom moćnog saveznika – testosterona.

Uz svu literaturu, članarine u klubovima, zdrave namirnice i suplemente, fitnes može biti vrlo skupa igračka. Ali, ako su vaš cilj mišići, savremena nauka otkriva merljivu dobit od vađenja novca iz novčanika. Istraživanje objavljeno pod naslovom Ličnost i individualne razlike otkrilo je da je kod muškaraca koji su u rukama držali krupne novčanice, za razliku od onih koji su držali običan papir, testosteron ozbiljno skočio.

Mada istraživači to povezuju sa hormonskim odgovorom na donošenje rizičnih odluka – što govori da se treba držati plastike kada krenete u supermarket za vreme dijete – prirodni skok testosterona je savršena podrška izgradnji mišića. Testosteron igra ključnu ulogu u oslobađanju hormona rasta i sintezi proteina u mišićima, procesima u kojima se aminokiseline koriste da ponovo izgrade mišićna vlakna nakon vežbanja. Jednostavno rečeno, što ga telo ima više na raspolaganju, to ćete lakše steći i održati mišićnu masu.

Prirodan talas hormona preplaviće vas jedan sat po završetku treninga s tegovima, ali upotrebite svoj finansijski mišić i proteinskom šejku dodajte kontakt sa hladnim, tvrdim kešom, pa ćete više napredovati, bez potrebe za dodatnim ponavljanjima. Anaboličke prednosti dodatne kašike putera od kikirikija još uvek nisu potvrđene.

Prihvatite se naučno potvrđenog pomagala za rast mišića.

Pročitajte i  Drugačiji (i zabavan) način da se istegnete i zagrejete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *