Men's Health vas vodi na Glavu za brisanje: Mini revija filmova Dejvida Linča u Kombank Dvorani - Men`s Health

Men’s Health vas vodi na Glavu za brisanje: Mini revija filmova Dejvida Linča u Kombank Dvorani

U susret koncertu Tvin pix zvezde Kristi Bel u Jazz kantini Lisabon, u ponedeljak 01.aprila, samo dan pred koncert, u Kombank Dvorani biće održana MINI REVIJA FILMOVA Dejvida Linča.

Na repertoaru će se naći čuvena ostvarenja ovog svetski priznatog reditelja: Tvin piks, Vatro hodaj sa mnom i Izgubljeni auto put, a najbržim čitaocima koji nas kontaktiraju na mejl danilo.krsa@menshealth.rs poklanjamo 3×2 za kultni film Glava za brisanje (Eraserhead). Detalje o preuzimanju karata pobednici će dobiti putem mejla.

Ljubitelji Linča i njegove filmografije ova kultna filmska ostvarenja moći će da pogledaju po ceni od 200 dinara, a za informacije o terminima projekcija posetite sajt www.kombankdvorana.rs

Glava za brisanje (Eraserhead) 1977

U postapokaliptičnom društvu, Henri radi u fabrici i ima devojku, Meri. Kada ona zatrudni, preseli se u njegov stan i rodi bebu mutanta koja sve vreme plače. Meri ne može da podnese vrištanje i ostavlja Henrija…

Snimano sa prekidima u periodu od pet godina, u radikalnom debitantskom ostvarenju Dejvida Linča, Džek Nens glumi Henrija Spensera, čoveka koi živi u bezimenoj industrijskoj pustoši. Kada sazna da je njegova bivša devojka trudna, Henri pristane da oženi buduću majku Meri i da sa njom počne da živi u svom malom i neurednom stanu.

Njihova beba se rodi sa groznom mutacijom, kao čudno stvorenje nalik reptilu čiji nepodnošljiv plač ne prestaje. Prestravljena i zgrožena Meri ubrzo pobegne, ostavljajući Henrija na milost i nemilost zavodnici koja živi u susednom stanu. Neopisivo gnusna noćna mora, “Glava za brisanje” kaska sporim, nadrealnim ritmom: Henrijev svet je bolesno magnovenje, mesto gde se gresi manifestuju kao bizarna stvorenja, a svetovi egzistiraju unutar svetova.

Interpretirajući film u skladu sa Linčovim tvrdnjama da je ovo ostvarenje proizvod njegovih ličnih strahova u vezi sa očinstvom, “Glavu za brisanje” je možda lakše svariti na narativnom nivou, ako je potrebno.

Pročitajte i  MH vas vodi na dinamičnu komediju "Ortaci na točkovima" sa Dejvom Bautistom u glavnoj ulozi

Foto: Printscreen Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *