Otkrivamo: Kako da nikada više ne propustite treninge - Men`s Health

Otkrivamo: Kako da nikada više ne propustite treninge

Isklešite trbušnjake uz jednostavnu ali brutalnu vežbu

PROMENITE IDENTITET

Prema navodima američkih i kanadskih naučnika, što više vezujete vežbanje za vaš lični identitet, veća je verovatnoća da će ono biti deo vašeg dnevnog rasporeda. Osim toga,manja je verovatnoća da ćete preskati treninge. Začinite vaš dan vizuelnim asocijacijama kao podsetnik o važnosti vežbanja – patike ispred kuće, torba za teretanu u kolima,bočica sa vodom na radnom stolu.

Anarhija u treningu: 5 tajni koje garantuju uspeh

VODITE JAVNI DNEVNIK

Vežbači koji pričaju ljudima o svom napretku češće se drže plana treninga. Ali prema istraživanju časopisa Journal of American College Health izveštaj drugima ne mora da bude usmene prirode. Autori ovog istraživanja su otkrili da vođenje online fitnes-dnevnika, koji svi mogu da vide proizvodi isti nivo motivacije kao i vežbanje u grupi.

NAĐITE PARTNERA

Ako vežbate sa drugarom,obratite pažnju da on bude slične građe kao i vi, predlaže se u studiji časopisa Science. Ispitanici koji su vežbali sa partnerima sličnih godina, indeksa telesne mase i nivoa fizičke pripremljenosti imali su 3 puta veće šanse da se pridržavaju trening plana od onih sa nekompatibilnim partnerima. Ali šta god da radite, nikako ne trenirajte sa nekim ko je mnogo spremniji od vas,kažu naučnici. To dovodi do postavljanja nerealnih ciljeva i podrivanja motivacije.

Trik za finiš: Završite trening ovako i masne naslage će nestati

IGRAJTE NA SIGURNO

Krupni ciljevi mogu izgledati nedostižno.Umesto njih, postepeno povećavanje značajnosti ciljeva može doneti bolje rezultate, navode naučnici časopisa Journal of Consumer Research. Dakle, umesto da se mučite da smršate 7 kila, postavite cilj dad uplirate trenutni gubitak od kilo ipo. Kada se jednom približite velikom cilju, dosegnite ga u manjim koracima. Svest o vašem napredovanju može povećati motivaciju za dostizanjem cilja.

KAZNITE SE NOVČANO

Da li je veća verovatnoća da ćete otici u teretanu ako morate da platite 500 dinara za neodlazak? Ako je odgovor pozitivan,znajte da niste jedini. Tako navodi veći broj studija, kao i tvorcia plikacije Pact za pametne telefone,preko koje se korisnicipreko GPS-a prijavljuju u teretanu i tako izbegavaju da plate kaznu ako to ne urade. Svake nedelje, novac od“lenčuga” se deli između svih korisnika aplikacije koji su ispunilisvoje trenažne ciljeve.

Osmislite trening savršen za vašu visinu

Foto: Shutterstock

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *