Kako da najbolje započnete dan - Men`s Health

Kako da najbolje započnete dan

Kako da najbolje započnete dan

ISPLANIRAJTE NAREDNI DAN

Ukoliko želite da vam dan počne mirno i relaksirajuće, uradite “domaći”. Pre nego što krenete na spavanje, napravite listu stvari, koje bi trebalo da uradite u toku sutrašnjeg dana, kao i plan doručka. Odvojite 15 minuta svako veče i sprečite tridesetominutnu jutarnju krizu.

NAPUNITE BATERIJE

Veoma je bitno šta unosite u organizam, jer kakvo “gorivo” koristite, tako će i vaš organizam (ne)efikasno obavljati sve funkcije. Odaberite kvalitetne proteine (jaja, grčki jogurt, proteinski prah), zdrave masti (maslinovo ulje, avocado) i kompleksne ugljene hidrate (ovsena kaša, kolačići sa celim žitaricama).

Pročitajte i: Želite li instant priliv energije? Pokušajte ovo!

UNOSITE DOVOLJNO TEČNOSTI

Vaše telo stalno gubi tečnost, pa je veoma bitno da stalno unosite tečnost, kako biste održavali hidrataciju organizma.

NEGUJTE NAVIKE

Rutina i navike su možda nekome dosadne, ali redukuju stres. Ukoliko imate tačan redosled stvari koje obavljate ujutru (meditacija, kafa, trčanje, proteinski šejk, tuš, brijanje, peglanje garderobe), ne morate da brinete, jer ćete automatski raditi sve stvari bez straha da ćete nešto izostaviti.

MEDITIRAJTE

Samo pet minuta meditacije može duboko da utiče i stimuliše vaš mozak, dopuštajuću mu da otkloni sva ometanja. Ukoliko nikada niste meditirali, počnite od trominutne meditacije, fokusirajući se na disanje, udisaj i izdisaj. Ubrzo ćete shvatite koliko je meditiranje dragoceno.

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Dizanjem tegova do zdravijeg srca
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *