Šta činite pogrešno na prvom dejtu? - Men`s Health

Šta činite pogrešno na prvom dejtu?

Izlaženje na sastanke može da bude komplikovano. Prvi “dejt” – smisliti gde da idete, šta da radite, šta da kažete (i naravno, šta da ne kažete), pa i šta obući?! Još komplikovanije!

Ukratko, sastanci u modernom svetu skoro su nenormalni – i za muškarce i za žene, ljude svih godina, pa i za one koji pišu o seksu i vezama (i od toga zarađuju za život).

Poslušajte savete urednika Men’s Healtha Breta Vilijamsa i Roze Hejman, zamenice urednika Cosmopolitana, u kojima otkrivaju gde idu na prvi sastanak, stvari koje prvo primete, kako se spremaju i tome slično.

Foto: Shutterstock

Prvi utisak…

Roza: Prvo primetim kako je neko obučen i kako se “nosi”, način na koji hoda, kakav stav ima i, naravno, osmeh!

Bret: Apsolutno se slažem, od toga mora da se počne. Izgled je ono što prvo primetimo, hteli da priznamo to ili ne, i to je nešto na šta “padamo”, barem na prvu loptu.

Spremanje za izlazak…

Bret: Uvek se trudim da izgledam baš sređeno. Ali u granicama normale. Obučem nešto elegentnije od onoga što bih nosio na poslu, ali i to zavisi od mesta sastanka. Naravno, miris je veći deo “paketa”. Izaberem lagani parfem, ne želim da ugušim osobu s kojom sam – ali ne želim ni da ne mirišem.

Roza: Uglavnom popijem čašu vina pre nego što krenem. To je dobra taktika za opuštanje. Naravno onda operem zube i stavim šminku.

Bret: Mislim da je najbitnije da imate u glavi ideju da idete da se zabavite, to daje dovoljno samopouzdanja, što je najbitnije.

Foto: Shutterstock

Šta raditi, a šta ne?

Roza: Volim da pitam ljude da mi pričaju o sebi, ali mi baš smeta kad ne uzvrate istim entuzijazmom. Nije da želim da pričam o sebi – samo ne želim da se osećam kao da intervjuišem osobu.

Pročitajte i  Statistike potvrđuju: Žene vole grublji seks

Bret: Strašno mi smeta kada se osoba slaže sa nekom izjavom samo da bi mi se dopala. To nemojte da radite! Jedno je da ne želite da “ljuljate čamac”, ali ako je bitna tema – nema smisla složiti se ako mislite oprečno.

Roza: Smeta kad osoba ne ispusta mobilni iz ruku!

Bret: Ne spominjite bivše! To nikako!

Foto: Shutterstock

Ko treba da plati?

Roza: Mislim da je ok da plati onaj ko je u ulozi “domaćina”. U slučaju sastanka – onaj ko je pozvao da se izađe bi trebali i da se ponudi da plati. Svakako je najbolje da se podeli račun, naravno.

Bret: Mislim da tu uopšte nema dileme. Odgajan sam kao kavaljer i bez bilo kakvog mačo-sranja smatram da muškarac treba da plati. U poslednje vreme žene preuzimaju inicijativu, ali čak i tad najbolje rešenje je podeliti račun.

Poljubac?

Roza: Ako mi se osoba svidi – želim poljubac na prvom sastanku. To je odličan test i pomagalo pri odluci da li želim da nastavim nešto sa tom osobom.

Bret: I ponovo – nemam dileme. Poljubac na prvom sastanku je sasvim ok. Međutim, poštujem tuđe mišljenje.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock / Priredio: D. K.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *