STOP nasilju nad ženama! Humanitarna trka "Imam ime, korak i glas" 25. novembra - Men`s Health

STOP nasilju nad ženama! Humanitarna trka “Imam ime, korak i glas” 25. novembra

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležava se 25. novembra. Na taj dan širom sveta umetnici, sportisti i druge javne ličnosti pokušavaju da skrenu pažnju na alarmantne brojke žena koje su bile žrtve nasilja a neke od njih nažalost i prerano izgubile život. Ultramaratonka Irena Pavlović tim povodom organizuje žensku trku pod nazivom “Imam ime, korak i glas“.

Simbolično, trkačice koje budu trčale taj dan podsetiće da žene koje su stradale u porodičnom nasilju, a ima ih 27 od početka ove godine, nisu samo statistika. To su žene kojima je korak i glas bio prerano prekinut, napominje Irena.

Taj dan, mi ćemo biti njihovo ime, korak i glas. Iako je plan bio da simbolično trči 27 žena, zbog većeg interesovanja taj broj je sada već prestigao 60 žena koje će učestvovati. Trka startuje u 11h, ispred Muzeja savremene umetnosti na Ušću i trči se krug dužine 1800m na tartan stazi. Neke od trkačica će trčati maratonsku distancu, neke polumaratonsku, ostale do 10km.

“Trčanje maratona je veliki napor. Prvenstveno fizički, mada ništa manji mentalni, jer se u trkaču neprestano odvija borba, suočavanje sa strahom, jačanje volje… Otud veza sa obeležavanjem Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na ovaj način. Prvenstveno, ovim ženama je potreban veliki napor da učine prvi korak i izađu iz nasilničke priče. Nakon toga veliki napor da se održe na nogama i kao samohrane majke, budu dobre sebi i svojoj deci. Borba sa strahom, suočavanje i iskren odnos prema sebi i svojim mogućnostima je neophodan. Tako da ove žene trče, simbolično, svoje maratone, sa preprekama, neke uspešnije, neke ne. Tog dana ne merimo vreme, ne trkamo se, trčimo srcem”, kaže Irena.

Pročitajte i  ČUDOTVORNI MED KOJI POBEĐUJE IMPOTENCIJU I JAČA LIBIDO: Oslobodite se nagomilanog stresa i nezadovoljstva

Ukoliko želite da i sami pređete neku od distanci tog dana ili samo prošetate do Ušća u periodu održavanja trke, dobrodošli ste.

Žensku trku su podržale Delta fondacija, Extrime intimo, DM, Aqua Gala.

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *