Lekovitost meditacije: Probudite muškarca u sebi - Men`s Health

Lekovitost meditacije: Probudite muškarca u sebi

Istina iza narodne mudrosti: Umotvorine o zdravlju!

Momci, ovo morate da shvatite veoma ozbiljno! Znamo da ne volite da vam se okolište, zato ćemo preći direktno na poentu – meditacija nije za mlakonje!

Verovali ili ne, meditacija će vas učiniti većim muškarcem nego bilo šta drugo. Pravi razlog meditiranja ne mora da bude “pronalaženje samog sebe” ili neko duhovno putovanje koje treba započet (što, takođe nije lako, iako se često na te stvari posmatra kao na “ženskaste”). Istraživanja su pokazala da su ljudi koji meditiraju redovno generalno produktivniji i uspešniji u svakodnevnim stvarima.

Meditacija može da vam pomogne u poslu, povećava nivo koncentracije, samopouzdanja i budi vašu empatiju.

Serija istraživanja dokazala su da čak i profesionalci pokazuju razliku u “performansu” kada meditiraju. Utvrđeno je da se tim putem poboljšava protok krvi kroz mozak, poboljšavajući koru velikog mozga – a samim tim i mogućnost pamćenja.

Foto: Shutterstock

Meditacija vam može pomoći i u teretani. 10 minuta meditiranja nakon vežbe može poboljšati lučenje hormona rasta i smanjiti stres u mišićima i zglobovima.

Na kraju, meditacija vam pomaže da budete bolji muž/partner (prvenstveno bolji čovek). Stres nas okružuje, i najčešće je naš partner taj koji izvuče deblji karaj kad se on prelije. Smanjiti nivo stresa je nužnost – i umesto da se “iskaljujemo” na bližnjima, morate pokušati da ga kanališete.

Zato sledeći put nemojte tek tako da otpišete meditaciju kao “nešto za mlakonje” i “ženskasto”, već razmislite da li je vreme da vežbanje stavite po strani i da se koncentrišete na psihičku snagu, postajući mušakarac koji znate da možete biti!

Pročitajte i  Spasite letovanje
Inicijalizacija u toku...

1 thought on “Lekovitost meditacije: Probudite muškarca u sebi

  1. Meditacija takođe povećava nivo testosterona, koliko god to čudno zvučalo! Kortizol (hormon stresa) i testosteron su “suprotni” hormoni i kada se jedan proizvodi pojačano, drugi se smanjuje. Pažljivo birajte koji hormon hranite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *