VODIČ ZA SVADBE JEDNOG HEJTERA - Men`s Health

VODIČ ZA SVADBE JEDNOG HEJTERA

ODBIJTE POZIV SAMOUVERENO

Ne želite da idete? Odgovorite iste sekunde kad dobijete pozivnicu, kaže Kristin Maksvel Kuper, glavna urednica portala The Knot koji se bavi organizacijom venčanja. Tu varijantu ne razmatrajte ako ste član porodice, a neumesno je i da odbijete poziv para kog viđate više od tri puta mesečno. Osim ako volite da vas mrze.

Ako je svadba stvarno užasna, da li je okej da odem ranije? O: Naravno, ali uradite sledeće: 1) Čestitajte mladencima i njihovim roditeljima, i zahvalite se na gostoprimstvu onoliko. Važno je da glavni igrači zapamte da ste se pojavili. 2) Sačekajte makar tortu. 3) Napustite prostoriju neprimetno i nekoliko dana kasnije javite se mladencima sa utiscima.

Uputstvo za upotrebu svadbenog stola
Okej, vaš sto izgleda kao podela za film Vesa Andersona. Izdržite duže od ostalih uz pomoć autora dela Brunch Is Hell, Brendana Fransisa Njunama i Rika Gaglijana.

Suzite priču
„Veliki okrugli sto je najgora moguća opcija za opšte ćaskanje“, kaže Gaglijano. Vi ste gost, ne domaćin, prekinite da se dovikujete preko stola pokušavajući da razgovarate baš sa svakim. To je posao srećnog para. Krenite od onih koji sede do vas, pa se posle širite ako se tako namesti.

Samo neka teče
„To je svadba i nestašluk je očekivan“, kaže Njunam. Probijte led sa alkoholnim „zanimacijama“, pokrenite igru. Napravite spisak reči koje ćete uvrstiti u svoju zdravicu, poput „prijateljstvo“, „ljubav“, „sreća“, „zatvor“… Smislite pravila za ekipu koja sedi za vašim stolom. Kazne za kršenje plaćaju se eksiranjem. „Ali, nemoj- te da se ispovraćate na mladu i mladoženju“, dodaje Gaglijano.

Sprijateljite se sa konobarima
Odmah krenite u priču s konobarima koji služe vaš sto i dajte bakšiš unapred; po jedna crvena čini čuda. Imaćete svoju mini-armiju i verovatno najbržu uslugu, plus pokoje piće ekstra. Osim toga, ako ste gost iz drugog grada, niko bolje od lokalnih konobara neće znati gde je dobar provod kad se svadba završi.

Pročitajte i  Potpalite njenu želju: 10 načina da je uvučete u krevet

BEZBEDNOST PRI NARUČIVANJE PESME Ako ste na svadbenoj žurki gde muziku pušta DJ, naručite pesmu u trenutku kada neka stvar tek počinje dok vas DJ još čuje, kaže Dejvid Kriger, DJ iz Los Anđelesa. Ne spuštajte piće na njegov sto. Gramofoni ne podnose šampanjac.

 

Korak 1 Počnite sa komplimentom
Nešto jednostavno, poput – super ti je bio blok! Najgore što možete učiniti jeste da mu kažete kako je muzika grozna, kaže Kriger.
Korak 2 Recite naslov pesme
Tražite konkretnu stvar. Želja poput – može li za mene nešto bolje jeste poljubac smrti. I oba-vezno recite ko je autor, inače možete dobiti neku drugu verziju.
Korak 3 Objasnite zašto vam je važno
Brzo (za manje od pola minuta) objasnite zašto je bitno da ide baš ta stvar (vaša pesma sa zajedničkog letovanja). Može pomoći ako DJ zna pozadinu priče.

BIRAJTE POKLON PAMETNO Veličina novčanice ili poklona zavisi od vašeg odnosa sa mladencima

200 e i više: Oni su na spisku ljudi koje zovete u slučaju nužde
100 e: Videćete se i slede-ćeg meseca
50 e: Ipak ste poznanici
40 e i manje: Ne idete na svadbu, ali šaljete malu emotivnu kovertu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *