Bogataš velikog srca: Lebron Džejms - Men`s Health

Bogataš velikog srca: Lebron Džejms

Od kada je Lebron Džejms kročio na košarkaški teren znalo se da je preodređen za velika dela. Već do svoje dvadesete godine “klinac iz Akrona”, kako sebe naziva, stvorio je zavidno sportsko nasleđe.

Najveći proizvođač sportske opreme uspeo je da u zahtevnoj sponzorskoj bici odnese pobedu i potpiše ugovor sa Lebronom kada je on napunio 18. rođendan. Između tog prvog unosnog ugovora i ovog poslednjeg kojeg je potpisao ovog leta sa Los Anđeles Lejkersima, Lebron je postao uspešan poslovni čovek koji je zaradio gomilu novca.

Kako se spremaju najbolji: Zanimljiv ritual zagrevanja Lebrona Džejmsa (VIDEO)

Za razliku od mnogih u tom rangu, on je izuzetno darežljiv. Dokaz tome je i podatak da je proteklog meseca otvorio javnu školu za decu slabijeg imovinskog statusa u svom rodnom gradu, koji je poznat kao jedan od najsiromašnijih u SAD-u. Džejms je taj hvale vredan poduhvat nazvao „jednim od najvećih momenata u njegovom životu“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LeBron James (@kingjames) onJul 31, 2018 at 11:46am PDT

ŠESTI NAJPLAĆENIJI U ISTORIJI

Samo od NBA klubova Džejms je zaradio 233,9 miliona dolara, što ga stavlja na šestu poziciju najplaćenijih košarkaša u istoriji. Očekuje se da će ova brojka debelo premašiti 300 miliona jer je ovog leta potpisao lukrativni ugovor sa Lejkersima težak 153,3 miliona dolara.

NAJVEĆA ZARADA VAN TERENA

U proseku, King James zarađuje oko 40 miliona dolara godišnje od kluba, uz dodatnih 55 miliona od sponzorskih ugovora. To u brojkama znači da njegova godišnja zarada premašuje 100 miliona dolara. Prema podacima Forbes-a, Lebron ima najjači sponzorski portfolio među NBA igračima.

Pročitajte i  Moćna plejlista Lebrona Džejmsa!

Pogledajte i LOVA DO KROVA

LIČNO BOGATSTVO

Zahvaljujući ogromnim sponzorskim ugovorima i zaradi tokom profesionalne košarkaške karijere, novi „23“ iz Grada anđela je izgradio veliko bogatstvo. Procenjuje se da ono iznosi 440 miliona dolara, prema tvrdnjama sajta CelebrityNetWorth.com. Sa novim ugovorima koje je potpisao očekuje se će njegova finansijska imperija samo rasti.

D.R.

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *