Nova kancelarijska poznanstva - Men`s Health

Nova kancelarijska poznanstva

IZOŠTRITE SVOJE KONTAKTE

Ostaćete konkurentni na poslovnom tržištu. Redovno dogovarajte ručkove sa starim kolegama, šefovima, mentorima, kaže kosultant Džordž Bret, autor bloga The New Leader’s Playbook na Forbes-u. “Ovi sastanci bi trebalo da budu uzajamno korisni, pa zato razgovarajte o trendovima i promenama u vašem polju”, kaže on. Nikada nemojte reći da tražite novi posao- delovaćete kao očajnik. Pronađite način da pomognete i posredno se uključite u nove aktivnosti; na kraju će vam se isplatiti.

#POSAO: 3 greške prilikom pisanja mejla

OTKAČITE SE SINDROMA ĐAKA

U redu je da učite od svog šefa tokom prvih nedelja na novom poslu, ali ne i da ga pitate kako da izvedete projekat šest meseci kasnije. Svaki šef ili  šefica ima svoje lične afinitete, ali se trudite da ga/je generalno obaveštavate samo  ovrlo važnim stavkama. Tako ćete izbeći prekidanje njihovog posla. Znaćete da ste postali potpuno samostalni u rad kada vaš šef počne da dolazi kod vas po savet ili pomoć.

Pogledajte i Da li ćete ikada biti šef?

KORISTITE TRAČEVE ZA DOBRO

Ogovaranje pomaže da se započne opušten razgovor sa kolegama, ali stvar može da se završi i na vašu štetu. Zato promenite ton. Pozitivno odgovaranje (“Da li si čuo da je Petar zakucao 89 bodova na seminaru prošle nedelje?”), svakako je bolji od negativnog (“Da li si čuo da se Petar nabacivao praktikantkinji?”) i može podstaći osećaj zajedniičkog uspeha. A ako dođe do Petra da ste širili okolo priču o njegovom uspehu, on će vam svakako postati blagonaklon.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

Pročitajte i  Kako Fejsbuk utiče na osećaj sreće?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *