Snagom volje protiv crnih misli - Men`s Health

Snagom volje protiv crnih misli

Pogledajte šta poznate ličnosti imaju da kažu o sreći i pozitivnosti.

“Možda to ne shvatate kada vam se desi, ali udarac u zube je možda najbolja stvar koja vam se desila” – Volt Dizni

Ova izreka poznatog umetnika može da vam otvori oči. Kao što već znate, Dizni je bio nevjerovatno uspešan i njegova kompanija danas je najpoznatija u svijetu crtanog filma, ali i sam Volt je imao veliki broj neuspeha pre nego što se proslavio. On je shvatio da su mu se neke loše stvari sigurno desile sa razlogom kako bi se konačnotrgao i istrajao u svojim namerama.

Pročitajte i Budite pozitivan muškarac!

“Mrzeo sam svaki minut treninga, ali sam rekao sebi – Ne odustaj. Pati sada i živi do kraja života kao šampion” – Muhamed Ali

Ove reči mogu da se primene na svakodnevne poteškoće. Ok, nismo svi šampionu u boksu, ali ove misli legendarnog borca su primenjive i na muke u školi, na poslu, tokom vežbanja… Nemojte biti osoba koja lako odustaje, jer nijedan osećaj ne može da se meri kao onaj kada konačno dobijete ono što ste zaslužili zahvaljujući mukotrpnom radu.

“Sreća može da se nađe i u najmračnijim vremenima, ukoliko se samo setimo da upalimo svetlo” – Albus Dambldor

Džoana K. Rouling je ove reči pripisala liku direktora Dambldora u čuvenom serijalu o Hariju Poteru. Kada se osećate nesrećno, važno je da se ne bedačite i tugujete. Čak i kad je najgore, nađite način i razlog da se nasmejete i uživate. Nije kraj sveta, a što duže sebi dopuštate da kukate, toliko ćete biti i depresivni.

Džejson Silva: 6 načina da pokrenete moždane vijuge

“Ne dopustite nijednoj osobi da vas spusti toliko nisko da je zamrzite” – Martin Luter King

Pročitajte i  Pop art legenda: Otkriven čuveni mural Kita Heringa

Kada vas ljudi maltretiraju, očekuju od vas reakciju. Mržnja je najbolja i najtraženije reakcija koju nasilnici mogu da izvuku od vas. Ignorišite njihovo prisustvo, kao i celokupno postojanje – njihova mržnja ne treba da budi negativnost u vama.

“Niko ne može da vas učini inferiornim bez vaše dozvole” – Elenor Ruzvelt

Jedinu osobu koju treba da impresionirate ste vi sami. Ne dozvolite da vas mišljenja drugih sputavaju. Vi znate koliko ste lepi, inteligentni i jaki. Ukoliko poverujete u nečiju izjavu da ste glupi, samo sebi štetite.

MUDRE MISLI: 10 životnih saveta Konfučija

“Kada se jedna vrata sreće zatvore, druga se otvore. Međutim, često gledamo u ta zatvorena vrata i ne vidimo ona koja su nam otvorena” – Helen Keler

Ova rečenica ima dublje značenje kada znate da je Helen Keler bila gluva, nema i slepa. Bila je inspiracija mnogima jer je uprkos svojim hendikepima i dalje ostala pozitivna. Ne gledajte previše u prošlost, možda ćete propustiti priliku u sadašnjosti koja će vam osigurati bolju budućnost.

Izvor: kolektiv.me

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *