Životni saveti Bera Grilsa - Men`s Health

Životni saveti Bera Grilsa

U razgovoru za magazin Men’s Journal slavni britanac govori o životu i savetima koji su ga oblikovali kao ličnost.

Koji poduhvat je najviše uticao na tvoj život?

“Imao sam ozbiljan incident sa padobranom kada sma imao 22. godine tokom obuke u Britanskim specijalnim jedinicama. Padobran mi se odvezao na visini od 4.000 metara. Srušio sam se nasred pustinje, polomio sam vrat na tri mesta, a nakon toga sam proveo čitavu godinu u rehabilitaciji. Udarajući o tlo promašio sam kičmenu moždinu za milimetar, i na taj način sam shvatio vrednost života u punom smislu te reči. Nakon oporavka odlučio sam da se popnem na Mont Everst i da ispunim san koji sam imao od sedme godine života. Osamnaest meseci nakon teškog incidenta uspeo sam da se popnem na vrh sveta. Morate da zgrabite život i živite ga hrabro!”

Ber Grils: 5 fitnes saveta čoveka koji je osvojio Mont Everest

Koji je najbolji savet koji ste dobili u životu?

“Kada sam bio klinac dobio sam još jedan negativan izveštaj iš škole. Moj otac mi je tad rekao: Slušaj, to su detalji. Važno je da slediš svoje snove i vodiš računa o svojim bližnjima. To je za njega bio život u kratkim crtama.”

Kako da napravite svoje omiljeno piće?

“Rum, kokos, sok od ananasa i jedan šareni kišobrančić u čaši. Da, možda ne zvuči previše mačo, ali to je pinja kolada. Ovo piće je postao deo rituala nakon snimanja mojih emisija “Čovek protiv divljine”. Gde god da se nalazimo obavezno smućkamo pinja koladu i uživamo”.

Koju knjigu bi svaki muškarac trebao da pročita?

“Za mene to je naslov “Rhinoceros Success” koji sam pročitao sa 12. godina i od tada ga čitam svake godine. U suštini ova knjiga govori o tome kako se život deli na nosoroge i krave. Krave su lenje, dosadne i ispuštaju gasove, dok su nosorozi aktivni i u potrazi za novim avanturama. Moja mama mi je poklonila tu knjigu, i od tog trenutka se kaje zbog toga.”

Pročitajte i  Letnje seks greške

Avantura: 10 stvari koje morate da znate pre odlaska na put biciklom

Šta je najbolji lek za mamurluk?

“Plivanje u hladnoj reci.”

Šta svaki muškarac treba da zna o ženama?

“Njima nije stalo do toga koliko znate. Sve što one žele znati je koliko vam je zaista stalo.”

Koja je vaša tajna veština?

“Kada sam napunio 35. godina shvatio sam da ne znam pravilno da uradim salto unazad. Zatim sam izvukao veliki dupli dušek sa kreveta i odneo ga u dvorište. Vežbao sam taj pokret nekoliko dana i pored bola u vratu, ali sam ga na kraju savladao.”

67.000 “legionara”: Vežbanje u službi humanosti!

Navedite nam jednu stvar koju svaki muškarac treba da iskusi?

“Ustanite rano i posmatrajte izlazak sunca bar jednom godišnje. To će vam dati sjajan podstrek za nastavak života. I da, žao mi je, ali zalazak sunca se ne računa, to je prelako.”

Koji savet biste dali mlađem sebi?

“Povuci taj prokleti rezervni kanap ranije”.

D.R.

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *