Najbolje vrste pasa za život u stanu - Men`s Health

Najbolje vrste pasa za život u stanu

Nekada nije lako izabrati pravog ljubimca. Ma koliko vam se neki pas dopadao, može se dogoditi da on jednostavno nije za život u stanu ili ne odgovara vašem stilu života. Na primer, ako živite u malom stanu u velikom gradu, teško da je haski dobar izbor. Na sreću, za svakoga postoji pravi pas, samo ga treba pronaći. Ovo je lista pasjih rasa koje se najlakše prilagođavaju životu u stanu.

BOSTONSKI TERIJER

Nadimak ovog psa je “američki džentlmen”, a to nije samo zbog crno-bele boje nalik na smoking. Tihi su, pa neće smetati komšijama, mali su i zahtevaju veoma malo vežbe. Dovoljno je svakodnevno ih prošetati malo po komšiluku.

Pas kao mamac za devojke: Ove rase šarmiraju u svakom parku

ENGLESKI BULDOG

Ne samo da su lojalni i umiljati već imaju i jednu osobinu koja ih čini savršenim za život u stanu – neverovatno su lenji. Nema ničega što više voli ovaj lenjivac nego da se sa vama zavali u kauč i gleda televiziju. Potrebna mu je minimalna nega i još manje vežbe, a pritom je i tih. Ako imate decu, upišite mu još jedan plus – ovaj pas je bezgranično strpljiv i samim tim idealan za mališane.

FRANCUSKI BULDOG

Ne možete da se odlučite između bostonskog terijera i engleskog buldoga? Zašto ne biste dobili najbolje od oba? Kako vam zvuči francuski buldog? Frenči toliko liči na bostonskog terijera da ih mnogi mešaju, a ima sve dobre osobine engleskog buldoga (miran, strpljiv, tih, odan i opušten). Nije toliko lenj kao njegov engleski rođak, ali to nadoknađuje tim što je manji i lakši od njega.

Pogledajte i Kada krenete na put sa kućnim ljubimcem

ČIVAVA

Pročitajte i  Pluća Njujorka: 8 zanimljivosti o čuvenom Central Parku

Ok, ovaj pas je izašao na loš glas jer ga već godinama najčešće viđamo kako viri iz torbi raznih starleta. Međutim, minijaturnost čivave garantuje vam da je možete čuvati čak i u onim legendarnim stanovima u Tokiju u kojima nema mesta ni za normalan krevet. Nemojte ipak izgubiti iz vida da čivava zna da bude prilično glasna, pa je uslov da stan, ma koliko mali, ima debele zidove.

JAZAVIČAR

Sjajni porodični psi pre svega zbog svog razigranog karaktera. Mali su i prilagodljivi kada je reč o životnom prostoru i snalaze se lako i u malim stanovima (doduše, zbog kratkih nogu ne prijaju im stepenice). Ne zahtevaju mnogo vežbe, ali sa njima treba biti oprezan jer su skloni gojaznosti. Takođe, poput čivave, mogu da budu glasni.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *