I samoća ima svoje vrline - Men`s Health

I samoća ima svoje vrline

Neki ljudi misle da je “biti sam” loša stvar. Oni to tumače da ste anti-socijalni ili da ste nepoželjni, a to nije dobra stvar za vas. Ali, zapravo, biti sam nije nužno loše, jer postoje mnoge pogodnosti koje dolaze kada naučite prihvatiti samoću.

OBNOVIĆETE SE

Često puta kada smo okruženi drugim ljudima ulažemo puno energije. Pokušavamo usrećiti druge, nasmejati ih, gladiti njihov ego, čitati njihove emocije i sve ostalo što dolazi uz redovnu interakciju. Biti neprestano povezan s drugim ljudima može biti psihički iscrpljujuće. Malo samoće omogućuje nam ‘punjenje baterija’ i odmor od emocionalnog i psihičkog naboja kojeg donosi neprestana interakcija.

Saznajte i Šta je emocijonalna inteligencija i kako je unaprediti?

VIŠE ĆETE RAZMIŠLJATI O SVOM ŽIVOTU

Život se neprestano kreće ludo brzim tempom. Toliko brzo da je zapravo vrlo verovatno da retko kada imate malo vremena za sesti u miru i razmišljati o svom životu. Samoća pruža savršenu priliku za malo reflektiranja. Budući da ulažete toliko vremena obrađujući misli i osećaje drugih, samoća je najbolje vrieme da se fokusirate na ono unutar sebe.

DOĆI ĆETE U DODIR SA SVOJIM EMOCIJAMA

Opet, kada ste okruženi drugim ljudima sve vreme, vi stalno pokušavate čitati i udovoljavati emocijama drugih. U tolikoj meri da biste mogli završiti gubeći kontakt s vlastitim. Kada počnete uživati u samoći, dobićete veću perspektivu vlastitih emocija. Stvorićete dublje razumevanje onoga što vas čini srećnim, što vas uznemirava i što vas rastužuje. S tim znanjem je onda lakše regulisati svoje emocije. Ali sve počinje s razumevanjem kako se osećate što proizlazi iz malo vremena provedenog u samoći.

Osećanja: Kako različita emocijonalna stanja utiču na naše zdravlje?

POČEĆETE RADITI STVARI U KOJIMA ZAPRAVO UŽIVATE

Pročitajte i  Otkrijte najveće komplekse svakog horoskopskog znaka!

Kada ste stalno u društvu drugih ljudi, uvek činite kompromise kako bi pronašli rešenja u kojima cela skupina može uživati. I na žalost, ono što vi želite, ne mora se uvek poklopiti s onim što većina želi. Stoga je jednostavno uživati u samoći kada shvatite da to vam daje više slobode da radite ono što stvarno želite raditi.

Ovde pročitajte ostatak teksta.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *