Novosadski basketaši osvojili Masters - Men`s Health

Novosadski basketaši osvojili Masters

Prvo mesto i nagradu od 30.000 dolara novosadska ekipa koja nosi ime po jednom delu tog grada osvojila je nakon mnogo drame, trojkom reprezentativca u basketu 3×3 Stefana Stojačića. Pored njega tim su činili Mihailo Vasić, Aleksandar Ratkov i Stefan Kojić.

Klupsko takmičenje u basketu pod pokroviteljstovom FIBA-e organizovano je po sistemu turnira podeljenih u 9 mastersa u periodu od jula do oktobra. Zanimljiv podatak je i da kao u slučaju reprezentacija, srpski timovi dominiraju ovim takmičenjem. Nakon dva mastersa u generalnom plasmanu prve tri pozicije drže tri tima iz naše zemlje; Liman, Novi Sad i Zemun.

Snaga uma: Mentalni trening Stefa Karija

Upravo u Japanu se moglo dogoditi da finale igraju dva tima iz Srbije, ali je ekipu Zemuna u polufinalu zaustavila ekipa iz Amsderdama, dok je u drugom polufinalu Liman bio bolji od Ljubljane.

Nakon ubedljive pobede u finalu od 18:11, nagradu MVP-a turnira je dobio Stefan Stojačić koji je u avgustomskom broju srpskog izdanja magazina Men’s Health otkrio zašto je sa “prave” košarke prešao na basket, gde pronalazi motivaciju i koji su njegovi dalji ciljevi.

Sportske zanimljivosti: Da li znate koji bolid je najsnažniji u istoriji Formule 1!

“Kada jednu stvar radiš sa 90% snage, to nije polovina. Tek kad radiš nešto 100% vidiš ko si”. Motivacija pada kad posle krajnjih napora nema rezultata, a mi smo ih, na sreću, u prošloj i ovoj sezoni imali na pretek”, istakao je Stojačić u razgovoru za naš magazin.

Ostatak intervjua pogledajte u avgustomskom broju Men’s Healtha.

D.R.

Pročitajte i  12 načina za oporavak od svega: Vratite se u formu dodajući ovo svojim aktivnostima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *