Nekadašnji zavodnik postao neprepoznatljiv: Rasel Krou ima ozbiljnu bradu - Men`s Health

Nekadašnji zavodnik postao neprepoznatljiv: Rasel Krou ima ozbiljnu bradu

Slavni dani Rasela Kroua kada je glumio gladijatora Maksimusa Meridijusa izgleda da su samo daleka prošlost.

Turbulentna godina ovog oskarovca započela je burnim razvodom od dugogodišnje supruge Danijel, a sve je kulminiralo aukcijom stvari koje je stekao u braku koju je organizovala kuća Sotheby‘s pod nazivom „Umetnost razvoda“. Da bi sve upotpunio Krou je još jednom šokirao javnost svojim izgledom za kojeg bi mu pozavedeli najbolji članovi kluba pustinjaka.

Saznajte i Da li će se snimati nastavak “Gladijatora”?

Navodni „krivac“ za njegov ovakav izgled je nova uloga u kojoj tumači lik čuvenog australijskog kriminalca i odmetnika Neda Kelija. Krou je na svoju Instagram stranicu postavio video na kome češlja svoju veliku bradu i kosu dok sve vreme pevuši jednu staru tradicionalnu pesmu.

 

A post shared by Russell Crowe (@russellcrowe) onJul 22, 2018 at 5:06pm PDT

I pored činjenice da izgled slavnog glumca izgleda pomalo čudno, brade i dalje ostaju vrlo moćan saveznik. Prema podacima studije objavljene u magazinu Journal of Evolutionary Biology, žene u mnogo većem procentu biraju kosmatije muškarce za dugotrajne partnere. Dakle, što gušća brada to su muškarci privlačniji ženama.

Koautor studije doktor Barnabi Dikson je istakao da brade imaju i antisocijalnu konotaciju koja šalje poruku agresije i dominacije. On smatra da su te osobine muškarcima u davnim vremenima pomagale da se lakše odbrani od predatora, čineći ih ozbiljnijim.

Ozbiljna transformacija: Tom Hardi u ulozi Al Kaponea

Izgleda da brade nisu samo privlačne ženama, već ih preferiraju i poslodavci. U istraživanju u kome je učestvovalo 228 biznis menadžera, otkriveno je da bradonje dobijaju bolje poslovne ponude i da se češće ocenjuju kao kompetentni i pouzdani radnici.

Pročitajte i  8 stvari koje niste znali o Krisu Pajnu

Još jedan podatak u prilog brada. Naime, podaci sa Univerziteta Kvinslend su otkrili da brada može da zaštiti 95 procenata lica od štetnih UV zraka, smanjuje rizik od nastanka raka kože a nekoliko mikroba više na vašem licu zaista nije prevelika cena.

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *