Uredan stan, uredan život - Men`s Health

Uredan stan, uredan život

Organizovanje stvari i garderobe tokom sređivanja kuće može se činiti kao izazovan zadatak. Ipak, postoje jednostavne smernice kako taj čitav proces može da bude olakšan. Evo nekoliko saveta kako svoj dom možete da održite organizovanim i sređenim.

Pogledajte i Uradite spavaću sobu

POSLUŠAJTE SVOJU INTUICIJU

Već neko vreme držite po kesama, kutijama i ormanima stvari koje ćete nositi kada smršate, polomljene ali drage sitnice, mnoštvo papira i ugovora kojima je istekao rok, ili prosto stvari koje ne koristite često (ili nikad). Znate da bi trebalo sve to da bacite ali ipak odlažete iz nekog razloga.Verujte svojoj intuiciji. Otarasite se svega što je višak.

UREĐUJTE PO VAŠEM “LAJFSTAJLU”

Ako se više ne služite nečim, ili su predmeti iz “prošle faze” vašeg života, bacite to slobodno. Čak i kada danima ne nalazite mesto, policu, fioku za neku sitnicu, to znači da joj mesto i nije u vašoj kući.

Veća produktivnost: Lista obaveza za bolji uspeh u poslu

NEKA ORGANIZACIJA POSTANE VAŠA NAVIKA

Najbolje je da održite kuću organizovanom i sređenom kroz regularnu rutinu (odredite jedan dan u nedelji, ili nekoliko, kada ćete biti jako vredni). Tako vam stečena navika neće predstavljati obavezu nego prosto nedeljni raspored vaših aktivnosti.

Iako malo nereda nije na odmet, ovakve navike vam mogu olakšati život.

Izvor: bizlife

 

Pročitajte i  Napravite savršen LinkedIn profil
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *